Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: HC Alba Sebeș, din nou, după un deceniu în Liga Națională! *Echipa lui Teanu Popa a câștigat cu Național Rm Vâlcea și a promovat pe prima scenă

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

HC Alba Sebes - National Rm Valcea95HC Alba Sebeş a câștigat astăzi, în Sala „Florin Fleşeriu”, în penultima rundă a Seriei B din Divizia A, cu Naţional Rm. Vâlcea, scor 40-33 (18-19), o partidă ce a parafat promovarea matematică în Liga Naţională, după un deceniu de absență. Din postura de lider invincibil, cu maximum de puncte, după 17 runde, formaţia condusă de Seviştean Popa a destupat șampania pentru a se bucura de accederea în elită. Din vară, Alba se va mândri cu trei reprezentante, volei, baschet, handbal, la cel mai înalt nivel competiţional intern.

*Chin în prima repriză

Deși oltencele s-au bazat pe numai 10 handbaliste (o singură jucătoare de câmp – rezervă), fetele conduse de Steluța Luca au pus mari probleme în prima repriză. Spectatorii au asistat la 30 de minute în care oaspetele s-au aflat la timonă, profitând la maximum de prestația departe de așteptări a liderului.

Național Rm. Vâlcea a condus la finele actului întâi, scor 19-18, dar la pauză Teanu Popa a reglat macanismul, ce a început să funcționeze mai aproape de așteptări. Repriza secundă a fost altceva, experiența și-a spus cuvântul, HC Alba Sebeș și-a îmbunătățit prestația și lucrurile au intrat în normalitate, îndreptându-se spre un succes râvnit de gazde. HC Alba Sebeș a sărbătorit în fața unei săli aproape pline, accederea în elită, însă evoluția din prima repriză a produs multe dureri de cap antrenorului Seviștean Popa.

Miza și-a spus cuvântul, nu mi-am recunoscut echipa în prima repriză. Ne bucurăm că am reușit să promovăm și ne propunem să nu pierdem nici în ultima etapă, la Cisnădie, să terminăm sezonul fără eșec„, a declarat Seviștean Popa.

*Teanu Popa – artizanul performanței

Confruntarea a fost una specială pentru formaţia condusă de Seviştean Popa, care, sărbătorește promovarea matematică în elită. Distanţată la 6 puncte de Măgura Cisnădie, HC Alba Sebeş a parafat revenirea pe prima scenă, făcând astfel ca derby-ul din runda de final a sezonului, de la Cisnădie să nu mai conteze în economia campionatului. După tentativele nereușite în anii precedenți, echipa din Alba a găsit cheia succesului sub comanda experimentatului antrenor Seviştean Popa.

Au marcat: Oana Chirilă – 8 goluri, Lavinia Dobromir – 7, Ana Ciolan – 7, Andreea Pătuleanu – 6, Anișoara Marcu – 4, Alina Șorodoc – 4, Bianca Bogdan – 3, Cristina Predoi – 1, au mai jucat Daniela Vălean, Stăncuța Guiu, Lenuța Mormeci –  Paula Hoha, Adriana Tămaș, Teodora Cunțan, Helen Alexandra Fleșeriu, Ana Maria Petean

[nggallery id=390]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Aiudeanul Raul Șteau, promovare în elită cu Gloria Buzău!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Aiudeanul Raul Șteau, promovare în elită cu Gloria Buzău Mijlocașul aiudean Raul Șteau a promovat pe prima scenă cu Gloria Buzău. În penultima rundă a play-off-ului eșalonului secund, echipa condusă de Andrei Prepeliță a învins 3-0 pe Unirea Slobozia, iar Gloria Buzău a revenit, după 15 ani, în elita fotbalului românesc. Este a 4-a promovare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea