Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

Rețeta zilei de sâmbătă, 31 ianuarie 2015. Înăbușita „Coasta de Argint”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Rețeta zilei de sâmbătă, 31 ianuarie 2015

La vremea în care Regina Maria îşi construia „Cuibul liniştit”, la Balcic, Edner, bucătarul neamţ de la Palat, pentru a-i face o plăcere suveranei, creează un fel de mâncare dedicat Coastei de Argint. coastei româneşti (la acea vreme) şi nu celei franceze. Și-i spune:…„Înăbuşita Coasta de Argint”. De unde știm asta? De la jurnalistul Constantin Bacalbaşa, care o listează printre felurile sale de mâncare preferate şi dă toate detaliile preparării în cartea sa, „Dictatura gastronomică. 1.501 feluri de mâncare”.

„Iată o pregătire culinară, în adevăr delicioasă. O recomandăm cu tot dinadinsul pentru gustul ei fin, deşi pregătirea costă cam scump. Proporţiile sunt pentru un kilogram de carne. Iei o carne bună de vacă, costiţă fragedă sau o spată bună. O tai în bucăţele. Iei 250 g de costiţă afumată, o tai bucăţele şi le rumeneşti în câteva linguri de untdelemn bun de salată. Scoţi costiţa şi o ţii la cald pentru mai târziu. În locul costiţei pune în cratiţă bucăţele de carne, pe care le rumeneşti după ce le-ai sărat şi le-ai piperat. Adaugi şi două cepe tăiate felii.”

Citește continuarea rețetei pe ANTENA SATELOR

foto: antenasatelor.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

MESAJE DE PASTELE ORTODOX 2023. URARI și FELICITARI frumoase de Învierea Domnului

Ziarul Unirea

Publicat

în

MESAJE DE PASTE FERICIT ORTODOX 2024 • MESAJE de PASTE • URARI de PASTE • FELICITARI de PASTE ziarulunirea.ro vă oferă o colecție a celor mai frumoase urări și felicitări de Învierea Domnului: MESAJE DE PASTE Învierea Domnului să-ți umple sufletul de lumină, ochii de lacrimile bucuriei, mintea de gânduri frumoase și inima de iubire! […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea