TOP 20 companii din Alba Iulia care susţin bugetul local. Vezi contribuabilii care ajută oraşul să crească
Alba Iulia a fost, anul trecut, printre performerele naţionale în materie de impozite şi taxe locale colectate. Anul 2014 a însemnat un grad de colectare de 102% a impozitelor şi taxelor locale, ceea ce ne situează între primele oraşe la nivel naţional, din acest punct de vedere. În top 20 mari contribuabili la Alba Iulia se regăsesc cele mai importante companii locale, dar şi filiale locale ale unor firme internaţionale de prestigiu.
Topul celor 20 de companii din Alba Iulia care susţin bugetul local: Mall Alba SRL, Supremia Grup SRL, Apulum S.A., Ambient S.A., IPEC S.A., VCS Automotive Components Alba SRL, Kaufland România SCS, SEWS România, Florea Grup SRL, Saturn SA, Dedeman, Transavia SA, Lin&Ema SRL, Rekord SRL, Parc, S.T.P. Alba, BCR Real Estate Management, Roşia Montană Gold Corporation S.A., Mado SRL şi Salprest.
„ Marele avantaj al micilor comunităţi, cum e şi Alba Iulia, este că se pot dezvolta singure, fără să aştepte mila nimănui. Cu atât mai puţin a guvernului, care, oricum, a avut grjă să ne taie constant de pe listă în ultimii ani, când a venit vorba de alocări de fonduri. Pentru progres însă, e nevoie de implicarea reală şi de susţinerea celor care fac oraşul să existe, să crească şi să meargă mai departe. Vorbesc despre fiecare albaiulian care îşi plăteşte în fiecare an impozitele, dar şi despre marii contribuabili, care au înţeles că oraşul nu se poate dezvolta fără susţinerea lor. Chiar dacă asta îmbracă şi o formă hulită de români, impozitul. Ei, însă, din fericire, au înţeles că dacă sunt cu impozitele la zi, noi ne putem pune în aplicare planurile de dezvoltare. Şi că fiecare leu se regăseşte într-o Alba Iulia mai frumoasă şi mai modernă decât cea de anul trecut. Indiferent că vorbim de drumuri, lumină, canalizare. Mi-e clar că fiecare dintre ei are greutăţile sale, că nu e uşor nici să creezi, nici să menţii locuri de muncă, să faci performanţă într-o perioadă destul de tulbure, decum să te gândeşti să-ţi mai plăteşti şi taxele. Nu pot decât să le mulţumesc pentru modul exemplar în care au înţeles să fie parte activă din comunitatea noastră”, a declarat Mircea Hava, primarul Municipiului Alba Iulia.
Plăteşti mai repede, plăteşti mai puţin.
Facilităţi pentru buni planici, de la Primăria Alba Iulia
Bonificaţia acordată în 2014, de maximum 10% din valoarea impozitului, va fi mentinută şi anul acesta, ca o metodă de stimulare şi recompensare a contribuabililor care îşi achită taxele şi impozitele locale. Astfel, toţi cei care aleg să plătească, până la 31 martie, integral impozitul aferent anului 2015, beneficiază de reduceri. Exprimate în procente, acestea înseamna 10% în cazul persoanelor fizice şi 5% pentru persoanele juridice.
„Materialul face referire doar la contribuţii din taxe şi impozite locale, nu cote defalcate etc”, precizează reprezentanţii Primăriei Alba Iulia.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 4 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii