Rămâi conectat

Ştirea zilei

TOP 20 companii din Alba Iulia care susţin bugetul local. Vezi contribuabilii care ajută oraşul să crească

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Alba Iulia a fost, anul trecut, printre performerele naţionale în materie de impozite şi taxe locale colectate. Anul 2014 a însemnat un grad de colectare de 102% a impozitelor şi taxelor locale, ceea ce ne situează între primele oraşe la nivel naţional, din acest punct de vedere. În top 20 mari contribuabili la Alba Iulia se regăsesc cele mai importante companii locale, dar şi filiale locale ale unor firme internaţionale de prestigiu.

Topul celor 20 de companii din Alba Iulia care susţin bugetul local: Mall Alba SRL, Supremia Grup SRL, Apulum S.A., Ambient S.A., IPEC S.A., VCS Automotive Components Alba SRL, Kaufland România SCS, SEWS România, Florea Grup SRL, Saturn SA, Dedeman, Transavia SA, Lin&Ema SRL, Rekord SRL, Parc, S.T.P. Alba, BCR Real Estate Management, Roşia Montană Gold Corporation S.A., Mado SRL şi Salprest.

tabel top firme alba
„ Marele avantaj al micilor comunităţi, cum e şi Alba Iulia,  este că se pot dezvolta singure, fără să aştepte mila nimănui. Cu atât mai puţin a guvernului, care, oricum, a avut grjă să ne taie constant de pe listă în ultimii ani, când a venit vorba de alocări de fonduri. Pentru progres însă, e nevoie de implicarea reală şi de susţinerea celor care fac oraşul să existe, să crească şi să meargă mai departe. Vorbesc despre fiecare albaiulian care îşi plăteşte în fiecare an impozitele, dar şi despre marii contribuabili, care au înţeles că oraşul nu se poate dezvolta fără susţinerea lor. Chiar dacă asta îmbracă şi o formă hulită de români, impozitul. Ei, însă, din fericire, au înţeles că dacă sunt cu impozitele la zi, noi ne putem pune în aplicare planurile de dezvoltare. Şi că fiecare leu se regăseşte într-o Alba Iulia mai frumoasă şi mai modernă decât cea de anul trecut. Indiferent că vorbim de drumuri, lumină, canalizare. Mi-e clar că fiecare dintre ei are greutăţile sale, că nu e uşor nici să creezi, nici să menţii locuri de muncă, să faci performanţă într-o perioadă destul de tulbure, decum să te gândeşti să-ţi mai plăteşti şi taxele. Nu pot decât să le mulţumesc pentru modul exemplar în care au înţeles să fie parte activă din comunitatea noastră”, a declarat Mircea Hava, primarul Municipiului Alba Iulia.

Plăteşti mai repede, plăteşti mai puţin.
Facilităţi pentru buni planici, de la Primăria Alba Iulia

Bonificaţia acordată în 2014, de maximum 10% din valoarea impozitului, va fi mentinută şi anul acesta, ca o metodă de stimulare şi recompensare a contribuabililor care îşi achită taxele şi impozitele locale. Astfel, toţi cei care aleg să plătească, până la 31 martie, integral impozitul aferent anului 2015, beneficiază de reduceri. Exprimate în procente, acestea înseamna 10% în cazul persoanelor fizice şi 5% pentru persoanele juridice.

„Materialul face referire doar la contribuţii din taxe şi impozite locale, nu cote defalcate etc”, precizează reprezentanţii Primăriei Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea