Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: Dani Vlad Lenghel, portarul ce a uimit Spania *Lansat la Unirea Alba Iulia, acesta a jucat pentru Real Madrid şi Atletico Madrid

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Dani Vlad Lenghel Atletico Madrid3La finele anului trecut, talentatul portar albaiulian Dani Vlad Lenghel (12 ani), legitimat la Atletico Madrid a fost MVP-ul puternicului turneu Under 13 „La Liga Promises”, organizat de Liga spaniolă. Tânărul jucător ce a plecat în vară de la rivala Real Madrid a avut o prestaţie extraordinară la competiţia juvenilă, românul nu a primit decât un singur gol în 5 meciuri, calificându-se cu Atletico în finală. Povestea promiţătorului jucător, căruia specialiştii îi prevăd un viitor extraordinar, şi-a scris primele file în Cetatea Marii Uniri. La vârsta de 6 ani şi 7 luni, Vlad a început să joace fotbal la Unirea Alba, avându-i antrenori pe Cristian Mărginean, Raul Unchiaş şi Adrian Bicheşi. Înainte de a pleca în Spania, a stârnit interesul altor două formaţii din ţară, Academia “Gheorghe Hagi” şi FCM Braşov, cluburi care au luat legătura cu părinţii, însă ofertele au fost refuzate întrucât copilul urma să descindă în Spania, pentru reîntregirea familiei, tatăl său lucrând din 2010 în patria lui Cervantes.
*Din 2011, în Spania
În Spania, în luna octombrie a anului 2011 a trecut o probă de joc la Real Madrid, însă în lipsa actelor de rezidenţă s-a antrenat 7 luni la un club satelit a lui Real Madrid (AV La Chimenea), pentru ca în iunie 2012 să semneze şi să joace pentru Real Madrid până in iulie 2014, aflându-se în componenţa formaţiei Alevin A. Grandioasa grupare din capitala Spaniei a reprezentat pentru tânărul goalkeeper ex-unirist împlinirea unui vis, Vlad fiind remarcat de reprezentanţii “galacticilor” pentru calităţile sale, însă viitorul nu a fost la fel de fericit.
*De la Real, la marea rivală Atletico!
Iubirea pentru Real n-a fost suficientă, Dani Vlad Lenghel plecând vara precedentă tocmai la rivala Atletico Madrid, după ce, la categoria sa de vârstă, a fost preferat Lucas Canizares, fiul fostului internaţional spaniol. Din luna august a anului trecut, românul face parte din prima echipă a copiilor născuţi în 2002 la Atletico Madrid, actuala deţinătoare a titlului în Spania. La o vârstă fragedă, a adunat deja performanţe remarcabile, iar în urmă cu trei luni a fost prezent la un turneu organizat în Barcelona, la secţiunea Under 14 (unde a apărat toate jocurile), iar Atletico s-a clasat pe locul al 4-lea. “Noi, părinţii, suntem super mulţumiţi şi împăcaţi cu realitatea. Tot ce a reuşit Vlăduţ până în prezent, a realizat prin munca cinstită şi suntem fericiţi că reprezintă cu drag şi cinste oraşul Alba Iulia sau România. La postul de televiziune «Sexta» din Spania s-a discutat despre un român care face cinste românilor şi nu s-a vorbit despre hoţi, criminali sau alte elemente negative ale societăţii, care murdăresc numele României în străinătate!”, a povestit Daniel Manuel Lenghel, tatăl acestuia.
În ultimii ani, de Spania s-a mai legat şi cariera altui portar albaiulian, Dinu Moldovan (23 ani), legitimat la Espanyol Barcelona (2008-2012), acesta evoluând actualmente la divizionara secundă Ponferradina. Aşadar, Dani Vlad Lenghel, cel ca va împlini 13 ani în 8 februarie, promite mult, a arătat potenţial şi poate, peste câţiva ani, vom vorbi elogios despre portarul naţionalei României.

[nggallery id=2895]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Semifinalele Cupei României: Viitorul Sântimbru – Hidro Mecanica Șugag și Inter Unirea – Performanța Ighiu

Dan HENEGAR

Publicat

în

În semifinalele Cupei României, faza județeană, Viitorul Sântimbru va întâlni Hidro Mecanica Șugag și Inter Unirea va juca cu Performanța Ighiu. La sediul AJF Alba au fost prezenți Ovidiu Hulea, Ioan Budin și Cătălin Manciulea (a lipsit reprezentantul formației Inter Unirea), tragerea la sorți a fost efectuată de Maria Ioana Marin (trezorierul AJF Alba), mai […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea