Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO: “Poveste de iarnă” – un regal de muzică, dans şi poezie la Crăciunelu de Jos

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

c20La sfârșitul săptămânii trecute, locuitorii comunei Crăciunelu de Jos au fost martorii unui eveniment cu totul deosebit – un spectacol de iarnă de înaltă ţinută şi clasă care a impresionat auditoriul până la lacrimi.

Concertul s-a deschis cu piesa de factură clasică” Tatăl nostru” de Nicolae Bretan interpretată de mezzosoprana Alexia Trif, continuând cu un grupaj de colinde româneşti interpretate de grupul vocal-instrumental Allegrino. Magia dansului i-a adus la rampă pe dansatorii Alexandra Frăţilă şi Alexandru Mărginean care au prezentat  momente pline de graţie.  Atmosfera indusă de artiştii care au evoluat pe scenă a creat o emoţie plenară în rândurile spectatorilor. Melodii precum “Avenit iar Crăciunul”, “Sună clopoţeii lin”, “Amazing grace”, “Noapte de Crăciun”, “Once upon a december”, “Brăduţ iubit”, “Uite cum mai ninge-afară”, “Last Christmas”, “Copiii către Moş Crăciun”, “O seară frumoasă ca în poveşti”, “Iarna”, etc. au făcut deliciul iubitorilor de muzică clasică, uşoară, pop, folk şi tradiţional-religioasă. Muzica, dansul şi poezia au creat o armonie care au încântat văzul şi auzul deopotrivă. Costumaţiile scenice şi decorul au întărit calitatea actului artistic prezentat.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Această POVESTE DE IARNĂ a fost pregătită de dna prof. Gabriela Trif, director la Şcoala Gimnazială din localitate, coordonatoare a soliştilor si membrilor grupului-vocal instrumental Allegrino. Acest grup reuneşte copii din zona Crăciunel-Blaj, toţi impulsionaţi de pasiunea pentru muzică şi arta spectacolului. Prezentarea minunatei lor “Poveşti” de iarnă a fost  susţinută de Primăria comunei Crăciunelu de Jos reprezentată de doamna primar Lenuţa Bubur.

Mulţumim tuturor acelora care şi-au adus aportul, susţinând  această minunată artă – muzica – ce dă suflet universului, viaţă şi veselie tuturor lucrurilor, înălţând sufletul către tot ce este bun, drept şi frumos: dlui art-designer Valeriu Teodorescu, dnei Angela Moşneag – dir. prof. al Lic. Teologic Greco Catolic “ Sf. Vasile cel Mare” Blaj, Inspectoratului Şcolar al Judeţului Alba, Postului de Poliţie al comunei Crăciunelu de Jos, partenerilor media ALBA TV şi Ziarul Unirea şi tuturor părinţilor care s-au implicat cu trup şi suflet în derularea acestui proiect. Sărbători fericite şi un An Nou cu bucurii şi sănătate!”, transmit organizatorii.

[nggallery id=2831]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Un băiețel perfect sănătos s-a născut la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia în noaptea de Înviere

Bogdan Ilea

Publicat

în

Un băiețel perfect sănătos s-a născut la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia în noaptea de Înviere Un băiețel de 3,3 kilograme a venit pe lume, la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia, în Noaptea de Înviere. Despre copiii care se nasc în această zi specială se spune că vor avea un destin […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea