Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: “Poveste de iarnă” – un regal de muzică, dans şi poezie la Crăciunelu de Jos

Publicat

în

c20La sfârșitul săptămânii trecute, locuitorii comunei Crăciunelu de Jos au fost martorii unui eveniment cu totul deosebit – un spectacol de iarnă de înaltă ţinută şi clasă care a impresionat auditoriul până la lacrimi.

Concertul s-a deschis cu piesa de factură clasică” Tatăl nostru” de Nicolae Bretan interpretată de mezzosoprana Alexia Trif, continuând cu un grupaj de colinde româneşti interpretate de grupul vocal-instrumental Allegrino. Magia dansului i-a adus la rampă pe dansatorii Alexandra Frăţilă şi Alexandru Mărginean care au prezentat  momente pline de graţie.  Atmosfera indusă de artiştii care au evoluat pe scenă a creat o emoţie plenară în rândurile spectatorilor. Melodii precum “Avenit iar Crăciunul”, “Sună clopoţeii lin”, “Amazing grace”, “Noapte de Crăciun”, “Once upon a december”, “Brăduţ iubit”, “Uite cum mai ninge-afară”, “Last Christmas”, “Copiii către Moş Crăciun”, “O seară frumoasă ca în poveşti”, “Iarna”, etc. au făcut deliciul iubitorilor de muzică clasică, uşoară, pop, folk şi tradiţional-religioasă. Muzica, dansul şi poezia au creat o armonie care au încântat văzul şi auzul deopotrivă. Costumaţiile scenice şi decorul au întărit calitatea actului artistic prezentat.

Această POVESTE DE IARNĂ a fost pregătită de dna prof. Gabriela Trif, director la Şcoala Gimnazială din localitate, coordonatoare a soliştilor si membrilor grupului-vocal instrumental Allegrino. Acest grup reuneşte copii din zona Crăciunel-Blaj, toţi impulsionaţi de pasiunea pentru muzică şi arta spectacolului. Prezentarea minunatei lor “Poveşti” de iarnă a fost  susţinută de Primăria comunei Crăciunelu de Jos reprezentată de doamna primar Lenuţa Bubur.

Electrica Furnizare Discount

Mulţumim tuturor acelora care şi-au adus aportul, susţinând  această minunată artă – muzica – ce dă suflet universului, viaţă şi veselie tuturor lucrurilor, înălţând sufletul către tot ce este bun, drept şi frumos: dlui art-designer Valeriu Teodorescu, dnei Angela Moşneag – dir. prof. al Lic. Teologic Greco Catolic “ Sf. Vasile cel Mare” Blaj, Inspectoratului Şcolar al Judeţului Alba, Postului de Poliţie al comunei Crăciunelu de Jos, partenerilor media ALBA TV şi Ziarul Unirea şi tuturor părinţilor care s-au implicat cu trup şi suflet în derularea acestui proiect. Sărbători fericite şi un An Nou cu bucurii şi sănătate!”, transmit organizatorii.

[nggallery id=2831]

Publicitate

Curier Județean

ITM Alba: Amenzi de 16.000 de lei și 6 avertismente, în perioada 29 noiembrie-3 decembrie 2021. Ce deficiențe au găsit inspectorii

Publicat

în

ITM Alba: Amenzi de 16.000 de lei și 6 avertismente, în perioada 29 noiembrie-3 decembrie 2021. Ce deficiențe au găsit inspectorii

Prin Programul cadru de acţiuni al I.T.M. Alba pentru anul 2021, aprobat de către conducerea Inspecţiei Muncii, s-a stabilit că unul dintre obiectivele prioritare ale activităţii inspectoratului îl reprezintă combaterea muncii nedeclarate, în vederea descurajării şi a diminuării acestui fenomen care, în fapt, reprezintă tot o formă de evaziune fiscală.

Activitatea zilnică  a  inspectorilor de muncă a vizat, cu prioritate, sancţionarea muncii nedeclarate, rezultatele controalelor efectuate fiind comunicate, zilnic, către Inspecţia Muncii.

Rezultatele obţinute la nivelul judeţului Alba, în perioada 29.11.-03.12.2021, în  activitatea de control, sunt redate mai jos.

Electrica Furnizare Discount

În domeniul relaţiilor de muncă:

Total unităţi controlate:   8

Numar de salariați ai angajatorilor controlați: 1990

                  Din care – femei :    911

Număr deficienţe constatate:      19

       Principalele deficienţe constatate în controale :

  • neplata orelor suplimentare și neacordarea concediilor legale de odihnă, anuale;
  • neacordarea repausului săptămânal și a sporului aferent;
  • neconducerea corectă a evidenţei timpului lucrat;

      În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă:

Nr. total unităţi controlate:      9

Număr deficienţe constatate:  17

Număr de măsuri dispuse  :     17

Angajatori sancționați:              6

Nr. sancţiuni aplicate: –    8

                                   –     6  avertismente;

                                   –     2  amenzi in valoare de 16.000 lei.

Nr.evenimente in curs de cercetare : 3

              Principalele deficienţe stabilite în controale :

  • Lipsa fișelor de aptitudini eliberate în urma examinării medicale la angajare și/sau periodică a lucrătorilor.
  • Lipsa evaluarii riscurilor de accidentare și îmbolnăvire profesională pentru activitățile desfășurate.
  • Lipsa autorizării inițiale și a verificărilor periodice a echipamentelor tehnice supuse reglementărilor ISCIR.
  • Lipsa instruirii periodice a lucrătorilor.
  • Organizarea necorespunzătoare a activității la nivelul unităților, conform noilor reglementari din H.G. nr. 955/2010 pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii securității și sănătății în muncă nr. 319/2006.
  • Lipsa instrucțiunilor proprii de securitate a muncii pentru activitățile desfășurate.
  • Desfășurarea activității fără efectuarea examenului medical la angajare și/sau periodic a lucrătorilor.

Citește mai mult

Curier Județean

Dosar penal pentru un bărbat din Alba care și-a agresat soția: A fost emis și un ordin de protecție

Publicat

în

Dosar penal pentru un bărbat din Alba care și-a agresat soția: A fost emis și un ordin de protecție

Polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Câmpeni au emis un ordin de protecție provizoriu față de un bărbat care și-ar fi agresat soția. Bărbatul s-a ales cu dosar penal, pentru violență în familie.

La data de 5 decembrie 2021, polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Câmpeni au fost sesizați, de către o femeie, de 37 de ani, din comuna Bistra, cu privire la faptul că ar fi fost agresată de către soț.

În urma aplicării formularului de evaluare a riscului, față de bărbatul, de 47 de ani, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu, pentru o perioadă de 5 zile.

Electrica Furnizare Discount

Pe numele său, a fost întocmit dosar penal, pentru violență în familie.

Citește mai mult

Curier Județean

PESTE 460 de amenzi și 6 vitezomani lăsați fără permis, bilanțul unei actiuni a polițiștilor din Alba pentru combaterea excesului de viteză

Publicat

în

PESTE 460 de amenzi și 6 vitezomani lăsați fără permis, bilanțul unei actiuni a polițiștilor din Alba pentru combaterea excesului de viteză

Poliţiştii din judeţul Alba au aplicat peste 460 de amenzi şi au reţinut 17 permise de conducere în cadrul unei acţiuni de creştere a siguranţei rutiere, care s-a desfăşurat în săptămâna trecută.

În perioada 4- 5 decembrie 2021, poliţiştii rutieri din judeţul Alba, sprijiniţi de poliţiştii de ordine publică, au desfăşurat o acţiune care a avut ca scop creşterea siguranței rutiere, urmărindu-se, în principal, combaterea excesului de viteză.

Poliţiştii au constatat şi sancţionat 462 de abateri de natură contravenţională, din care 281 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar restul pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice.

Electrica Furnizare Discount

Au fost reţinute 17 de permise de conducere, din care 6 pentru depășirea cu peste 50 de kilometri/oră a limitei legale de viteză, au fost retrase 10 certificate de înmatriculare și au fost constatate 8 infracțiuni la regimul rutier.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare