FOTO: FABRICA de PORŢELAN din Alba Iulia vrea să înfiinţeze o nouă secţie de producţie. Comenzile la export depăşesc deja capacitatea fabricii
Fabrica de porţelan „Apulum” din Alba Iulia, una dintre firmele fanion în producerea porţelanului din ţară şi chiar din Europa de Est, cu o istorie bogată, de peste 40 de ani de existenţă, continuă să se dezvolte, şi are în plan înfiinţarea unei noi secţii de producţie. La momentul actual, se află în plin proces de tehnologizare cu maşini şi roboţi industriali de ultimă generaţie, pentru creşterea capacităţii de producţie şi realizarea unor produse complicate din punct de vedere tehnologic, cu un design modern, dar şi cu un cost de producţie scăzut.
Profesionalismul colectivului de muncă al fabricii şi calitatea produselor executate aici în ultimii ani a făcut ca, actualmente, numărul comenzilor la export să depăşească cu mult capacitatea de producţie existentă în acest moment, iar conducerea consideră că este imperios necesar acest lucru.
În acest sens s-a luat decizia de a începe o colaborare cu Universitatea Tehnică din Cuj-Napoca, Facultatea de Construcţii de Maşini, specializarea Roboţi Industriali şi firma INNO Robotics SRL condusă de ing. Cosmin Ioaneş, iar primul pas a fost făcut deja.
Pe 17 decembrie a.c., o grupă de studenţi din anul IV, condusă de conferenţiar Bogdan Mocan, a vizitat fabrica Apulum pentru a lua legătura şi a vedea “pe viu” tot ce înseamnă producţia de porţelan. Au fost întâmpinaţi de Alvaro Santini, reprezentantul acţionariatului majoritar, care i-a informat despre prezentul, dar mai ales despre viitorul acestei societăţi, precum şi despre preocuparea societăţii de a-şi creşte capacitatea de producţie, prin deschiderea în anul viitor a încă unei secţii de producţie, dar şi de necesarul de forţă de muncă de înaltă calificare profesională.
Viitorii ingineri au avut totodată o întâlnire şi cu specialişti din cadrul compartimentului mecano-energetic, conduşi de către ing. Ion Napol Popescu, precum şi cu tinerii ingineri Dan Dorogan şi Claudiu Fleşeriu, absolvenţi şi ei ai Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca, integraţi foarte bine în angrenajul „Apulum”.
Plăcut impresionaţi de ceea ce au văzut aici, aproximativ 10 studenţi s-au hotărât să-şi realizeze proiectele de diplomă în această fabrică, având suportul logistic total al SC Apulum în realizarea lor. Sc Apulum SA şi-a arătat disponibilitatea de a angaja 5-6 viitori ingineri, care sunt originari din judeţul Alba. Să fie într-un ceas bun!
Vă prezentăm mai jos imagini din cadrul vizitei grupului de studenţi de la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca:
[nggallery id=2807]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 2 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii