Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: FABRICA de PORŢELAN din Alba Iulia vrea să înfiinţeze o nouă secţie de producţie. Comenzile la export depăşesc deja capacitatea fabricii

Alexandra Mates

Publicat

în

Fabrica de porţelan „Apulum” din Alba Iulia, una dintre firmele fanion în producerea porţelanului din ţară şi chiar din Europa de Est, cu o istorie bogată, de peste 40 de ani de existenţă,  continuă să se dezvolte, şi are în plan înfiinţarea unei noi secţii de producţie. La momentul actual, se află în plin proces de tehnologizare cu maşini şi roboţi industriali de ultimă generaţie, pentru creşterea capacităţii de producţie şi realizarea unor produse complicate din punct de vedere tehnologic, cu un design modern, dar şi cu un cost de producţie scăzut.

 Profesionalismul colectivului de muncă al fabricii şi calitatea produselor executate aici în ultimii ani a făcut ca, actualmente, numărul comenzilor la export să depăşească cu mult capacitatea de producţie existentă în acest moment, iar conducerea consideră că este imperios necesar acest lucru.

 În acest sens s-a luat decizia de a începe o colaborare cu Universitatea Tehnică din Cuj-Napoca, Facultatea de Construcţii de Maşini, specializarea Roboţi Industriali şi firma INNO Robotics SRL condusă de ing. Cosmin Ioaneş, iar primul pas a fost făcut deja.

 Pe 17 decembrie a.c., o grupă de studenţi din anul IV, condusă de conferenţiar Bogdan Mocan, a vizitat fabrica Apulum  pentru a lua legătura şi a vedea “pe viu” tot ce înseamnă producţia de porţelan. Au fost întâmpinaţi de Alvaro Santini, reprezentantul acţionariatului majoritar, care i-a informat  despre prezentul, dar mai ales despre viitorul acestei societăţi, precum şi despre preocuparea societăţii de a-şi creşte capacitatea de producţie, prin deschiderea în anul viitor a încă unei secţii de producţie, dar şi de necesarul de forţă de muncă de înaltă calificare profesională.

 Viitorii ingineri au avut totodată o întâlnire şi cu specialişti din cadrul compartimentului mecano-energetic, conduşi de către ing. Ion Napol Popescu, precum şi cu tinerii ingineri Dan Dorogan şi Claudiu Fleşeriu, absolvenţi şi ei ai Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca,  integraţi foarte bine în angrenajul „Apulum”.

 Plăcut impresionaţi de ceea ce au văzut aici, aproximativ 10 studenţi s-au hotărât să-şi realizeze proiectele de diplomă în această fabrică, având suportul logistic total al SC Apulum în realizarea lor. Sc Apulum SA şi-a arătat disponibilitatea de a angaja 5-6 viitori ingineri, care sunt originari din judeţul Alba. Să fie într-un ceas bun!

Vă prezentăm mai jos imagini din cadrul vizitei grupului de studenţi de la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca:

[nggallery id=2807]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Bordean Alex-Andrei, de la Colegiul Național „Titu Maiorescu” Aiud, performanță remarcabilă la olimpiada de tehnologia informației: Locul I la etapa județeană și calificare la națională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bordean Alex-Andrei, de la Colegiul Național „Titu Maiorescu” Aiud, performanță remarcabilă la olimpiada de tehnologia informației: Locul I la etapa județeană și calificare la națională Citește și: Performanță deosebită pentru un elev de clasa a VI-a din Alba Iulia: Stănilă Răzvan, locul I la Olimpiada Micilor Istorici – Faza Județeană și calificare la națională Bordean […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea