FOTO: Ei sunt norocoșii lunii noiembrie – Câinii abandonați pe străzile din Alba Iulia au ajuns în casele primitoare ale nemților
Abandonați în stradă, înfometați, bătuți, prinși de hingheri și eutanasiați (cei mai mulți dintre ei), de asta au parte, în continuare, câinii fără stăpân din România, în ciuda faptului că zeci de mii de animale au fost omorâte pe parcursul acestui an, după apariția legii care permite uciderea lor în masă.
Același ”tratament european” se aplică în continuare și la Alba Iulia, oraș ce nu a intrat, până în prezent, în vizorul marilor ONG-uri care se ocupă de salvarea animalelor, așa cum se întâmplă în alte localități din țară.
Iată, însă, că ce nu au reușit să facă ”specialiștii”, a reușit să facă un singur om, o tânără albaiuliancă de 28 de ani care, văzând că nu găsește ajutor la concetățenii săi, a apelat la nemți și a fost imediat ascultată.
Nu este pentru prima dată când tânăra despre care vorbim a salvat animale aflate în suferință. Până de curând, cu resurse financiare proprii, a plătit hrană, cazare și tratamente medicale pentru zeci de câini luați de pe stradă sau din adăpostul public aflat în subordinea Primăriei Alba Iulia, și cărora, rând pe rând, le-a găsit câte un stăpân.
Recent, ea s-a văzut depășită de amploarea pe care continuă să o aibă fenomenul abandonului de câini la Alba Iulia, și a fost nevoită să ceară ajutor. Acest ajutor a venit, nu de la albaiulieni (așa cum era de așteptat, fiind mai aproape), ci de la cetățeni din Germania care, dintr-un album cu poze postat pe o pagină de Facebook, și-au ales câte un câine și au trimis banii necesari pentru ca el să ajungă în siguranță în noua casă.
Astfel, nemții și tânăra albaiuliancă au fost aducători de noroc pentru peste 15 câini, dintre care 8 erau destinați eutanasierii, în adăpostul de la Alba Iulia:
[nggallery id=2660]
Tânăra domnișoară ne-a explicat că nu este o treabă ușoară și totul se face sub un control strict, după niște reguli foarte clare (mai ales în Germania) iar câinii trebuie să aibă acte certificate de autoritățile românești care sunt foarte bine verificate în Germania. De asemenea familiile care au adoptat câini sunt, periodic, verificate de autoritățile din Germania.
Ea a mai spus că încercările sale de a salva cât mai mulți câini din adăpostul de la Alba Iulia nu se vor opri. Colaborarea cu Primăria Alba Iulia și cu cei care gestionează serviciul de ecarisaj (care au sprijinit-o în demersul său), și cu două persoane din Germania, foarte dedicate acestei cauze, va continua și speră să găsească foarte repede alți doritori să primească în familie un câine.
Puteți vedea mai jos cum au fost primiți în Germania câinii abandonați la noi, cum pentru nemți nu a contat că acești câini nu sunt de rasă, și cum sunt găzduiți acum de noii stăpâni.
[nggallery id=2661]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Cum va fi VREMEA până în ajun de Crăciun: Temperaturi normale pentru această perioadă, în preajma sărbătorilor. Prognoza METEO de la ANM, pentru următoarele 4 săptămâni
Cum va fi VREMEA până în ajun de Crăciun: Temperaturi normale pentru această perioadă, în preajma sărbătorilor. Prognoza METEO de la ANM, pentru următoarele 4 săptămâni Meteorologii ANM au publicat vineri, 22 noiembrie 2024, estimările pentru următoarea lună, oferind primele indicii despre cum va fi vremea în preajma sărbătorilor de iarnă. Conform prognozei, săptămâna de […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 2 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii