Rămâi conectat

Curier Județean

Profesorul Ioan Gânfălean a fost decorat cu Crucea de Onoare a Austriei pentru Știință și Artă

Ziarul Unirea

Publicat

în

ambasador austriaPreședintele Federal Heinz Fischer a acordat profesorului univ. dr. Ioan Gânfălean, decanul Facultății de Drept și Științe Sociale a Universității ”1 Decembrie 1918“ din Alba Iulia, Crucea de Onoare a Austriei pentru Știință și Artă, Clasa 1. Decorarea s-a făcut la solicitarea Ministrului Federal pentru Știință, Cercetare și Economie.

Recent, ambasadorul Austriei, dr. Michael Schwarzinger, și-a invitat prietenii la o recepție de rămas bun cu ocazia încheierii mandatului. Au participat peste o sută de reprezentanți ai corpului diplomatic la București. Cu acest prilej excelența sa, care este și Cetățean de Onoare al comunei Pianu, i-a înmânat Crucea de Onoare profesorului Ioan Gânfălean. Decernarea a avut loc în prezența soției și fiului acestuia, precum și a primarului comunei Pianu, Marin Ioan Petruse.

Mă bucur să pot înmâna personal Ordinul domnului decan Ioan Gânfălean, cu ocazia recepției mele de rămas bun de la Hotel Radisson din București. Îl felicit din toata inima pentru această distincție pe care a primit-o ca semn de recunoaștere a  îndelungatei sale activități de cultivare a contactelor științifice importante cu universități austriece. Acesta este și principiul în baza căruia domnul decan Gânfălean promovează schimbul de studenți pentru care îi putem fi recunoscători. Dacă Europa va crește ca o familie, atunci acest lucru se va realiza și prin contribuția  tineretului deschis către lumea întreagă„, a spus ambasadorul Schwarzinger.

Invitația excelenței sale, domnul ambasador, m-a onorat și în aceeași măsura m-a bucurat să fiu prezent la această recunoaștere a meritelor domnului decan Gânfălean”, a declarat Marin Ioan Petruse, primarul comunei Pianu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Rezultate remarcabile pentru ISU Alba: Popa Ioan și Avram Mihai au obținut locul I, la etapa națională a Concursului “Cel Mai Puternic Pompier”

Bera Larisa

Publicat

în

Rezultate remarcabile pentru ISU Alba: Popa Ioan și Avram Mihai au obținut locul I, la etapa națională a Concursului “Cel Mai Puternic Pompier” Patru pompieri din cadrul ISU Alba au participat în cursul acestor zile la etapa națională a Concursului “Cel Mai Puternic Pompier”, care a reunit aproape 100 de salvatori militari din 28 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea