Rămâi conectat

Curier Județean

Profesorul Ioan Gânfălean a fost decorat cu Crucea de Onoare a Austriei pentru Știință și Artă

Ziarul Unirea

Publicat

în

ambasador austriaPreședintele Federal Heinz Fischer a acordat profesorului univ. dr. Ioan Gânfălean, decanul Facultății de Drept și Științe Sociale a Universității ”1 Decembrie 1918“ din Alba Iulia, Crucea de Onoare a Austriei pentru Știință și Artă, Clasa 1. Decorarea s-a făcut la solicitarea Ministrului Federal pentru Știință, Cercetare și Economie.

Recent, ambasadorul Austriei, dr. Michael Schwarzinger, și-a invitat prietenii la o recepție de rămas bun cu ocazia încheierii mandatului. Au participat peste o sută de reprezentanți ai corpului diplomatic la București. Cu acest prilej excelența sa, care este și Cetățean de Onoare al comunei Pianu, i-a înmânat Crucea de Onoare profesorului Ioan Gânfălean. Decernarea a avut loc în prezența soției și fiului acestuia, precum și a primarului comunei Pianu, Marin Ioan Petruse.

Mă bucur să pot înmâna personal Ordinul domnului decan Ioan Gânfălean, cu ocazia recepției mele de rămas bun de la Hotel Radisson din București. Îl felicit din toata inima pentru această distincție pe care a primit-o ca semn de recunoaștere a  îndelungatei sale activități de cultivare a contactelor științifice importante cu universități austriece. Acesta este și principiul în baza căruia domnul decan Gânfălean promovează schimbul de studenți pentru care îi putem fi recunoscători. Dacă Europa va crește ca o familie, atunci acest lucru se va realiza și prin contribuția  tineretului deschis către lumea întreagă„, a spus ambasadorul Schwarzinger.

Invitația excelenței sale, domnul ambasador, m-a onorat și în aceeași măsura m-a bucurat să fiu prezent la această recunoaștere a meritelor domnului decan Gânfălean”, a declarat Marin Ioan Petruse, primarul comunei Pianu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

“NUNTA DE AUR 2024”, pentru cuplurile care împlinesc 50 ani de căsătorie, la Alba Iulia: Înscrieri până în data de 10 mai

Ziarul Unirea

Publicat

în

“NUNTA DE AUR 2024”, pentru cuplurile care împlinesc 50 ani de căsătorie, la Alba Iulia: Înscrieri până în data de 10 mai Primăria Municipiului Alba Iulia organizează în data de 16 mai 2024 nunta de aur pentru cuplurile care împlinesc 50 de ani de căsătorie. Înscrierile se fac până în 10 mai. Citește și: 13 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea