Ministrul Educației: Ne-am gândit ca, pentru început, elevii din ciclul primar să nu mai returneze manualele
Ministrul Educației Remus Pricopie a anunțat luni că manualele din învățământul primar ar putea rămâne la elevi, mai ales că pentru unii sunt singurele cărți , iar cele pentru celelalte cicluri vor fi recuperate la sfârşitul anului şcolar.
„Ne-am gândit ca, pentru început, elevii din ciclul primar să nu mai returneze manualele. Pentru unii copii, manualele sunt singurele cărţi. Apoi, copiii sunt prea mici şi unele cărţi se strică mai mult, aşa că am decis ca elevii din primar să păstreze cărţile”, a spus Remus Pricopie, citat de Mediafax.
Ministrul Educaţiei a precizat că, pentru o perioadă, manualele pentru elevii din celelalte cicluri de învăţământ vor fi returnate la sfârşitul anului şcolar.
„Până în 2014, Ministerul Educaţiei plătea pentru manuale 16 milioane de lei. Erau cărţi care se cumpărau cu 1,30 lei. Odată cu schimbarea manualelor, preţurile vor creşte”, a mai spus Remus Pricopie, citat de Mediafax.ro.
Elevii claselor I şi a II-a vor avea, la 15 septembrie, manuale noi, inclusiv în format electronic, anunţa în iulie ministrul Educaţiei.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Publicitate electorală: Alianța PNL-PSD prinde rod și la Alba Iulia, în jurul banilor și domeniului public
Alianța PNL-PSD prinde rod și la Alba Iulia, în jurul banilor și domeniului public PSD și PNL = lovele. E un lucru pe care tot mai mulți oameni îl văd și înțeleg, în ciuda unui teatru ieftin în care cele două partide mimează cearta. PNL și PSD nu doar că guvernează împreună, însă iubirea de […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 5 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii