FOTO: PDL Alba Iulia a împărțit de bună voie ceaunele cu liberalii, apoi au dansat hora împreună
Circa 250 de oameni de dreapta s-au adunat dumunică, pe stadionul din Oarda de Jos, pentru a lua parte la cea de-a treia ediţie a Festivalului Rustic “La ceaune”, organizat de Alianța Creștin Liberală Alba Iulia.
Evenimentul constă într-un concurs în cadrul căruia 14 echipe de bucătari amatori s-au întrecut “La ceaune”, pentru a câştiga marele premiu pus în joc de organizatori. Pentru distracție organizatorii au desfășurat mai multe concursuri hazlii și au completat ambianța cu muzică populară.
Dacă până anul acesta evenimentul era o etichetă a democrat – liberalilor din Oarda, respectiv din Alba Iulia, începând de acum “La ceaune” devine în urma fuziunii cu liberalii, un festival al dreptei. Un simbol al reconcilierii dintre PDL-istii și liberalii din Alba Iulia și al înfrățirii pentru câștigarea luptelor politice. Dând parcă dovadă că nu își țin resentimente unii altora, liderii celor două formațiuni politice în proces de fuziune au dansat hora umăr la umăr și braț la braț cu alți participanți, membrii sau susținători ai dreptei.
La manifestare cei cu simțire politică au putut să își dea semnătura pentru candidatul ACL la președinția României, Klaus Iohannis, într-un cort special amenajat în acest sens.
Din cele 14 echipe de bucătari, 10 erau formate din specialiști din anturajul PDL, trei de la PNL și una reprezenta frățiorul mai mic din ACL, respectiv Forța Democrată.
Pentru a demonstra că sunt uniți și a evita orice discuții, organizatorii au desemnat câștigătoare toate echipele de bucătari înscrise în competiție. Toți au primit pentru performanța lor câte o diplomă și câte o sticlă de vin alb.
1. Hăbăucii din Oarda
2. Iedul Vesel
3. Pupăza Zburătoare
4. Balaurii de la Bărăbanț
5. Ciocoflenderii
6. Spartanii
7. Micul Paris de la Micești
8. Chef Junior
9. OT ACL
10. Forțoșii de la Forța Civică
11. Măturoaiele de la Pîclișa
12. Ceaunul Turmentat
13. Pupăzarii din Vale
14. Speranța
După ce lumea a gustat, iar câștigătorii au fost anunțați publicului, ploaia a început să îi grăbească pe oameni înspre case. Nu se știe exact ce s-a întâmplat mai apoi cu conținutul ceaunelor și nici cu cel al sticlelor de vin, însă probabil că undeva petrecerea încă mai continuă.
[nggallery id=2183]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 4 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii