Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Plângere penală pentru o firmă care construiește un bloc în aria protejată a Cetății Alba Carolina

Ziarul Unirea

Publicat

în

case cetate1Primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, a declarat vineri, într-o conferință de presă, că firma care construiește un bloc în aria protejată a Cetății Alba Carolina a fost amendată și are o plângere penală.

Potrivit edilului, constructorul a primit ”nu se știe cum”, în urmă cu mulți ani, aviz de la Ministerul Culturii și, conform legii, Primăria Alba Iulia a fost obligată atunci să elibereze autorizație de construcție. De-a lungul timpului lucrările au întârziat să înceapă iar respectiva autorizație a expirat însă reprezentantul firmei nu s-a prezentat la reautorizare iar acum construcția se face ilegal.

Există o plângere penală, există Poliția Monumentelor – e un domn colonel acolo care sunt sigur că-și face datoria, dar nu poate veni cu pistolul la ei. Ei au avut autorizație. Întrebați-mă cum și-au obținut avizul de la Ministerul Culturii – nu știu! A nu le da autorizație după ce au avut avizul era un abuz în funcție. N-au lucrat nimic, au depășit autorizația și noi le-am cerut să nu mai construiască nimic, să vină la reautorizare. La reautorizare rămâneau <<cu ochii în soare>>! Acum ei lucrează! I-am amendat, am făcut sesizare penală, de aici încolo nu mai pot să fac altceva. Până aici mă lasă legea!”, a explicat Mircea Hava.

Referitor la această construcție s-a pronunțat și secretarul de stat din Ministerul Culturii, Radu Boroianu, cu ocazia unei vizite făcute în vara anului trecut, la Alba Iulia. Acesta a declarat atunci că toate avizele vor fi retrase iar cei care le-au acordat vor fi pedepsiți.

Dacă oficialul și-a respectat promisiunea nu se știe cert este că pe panoul care semnala construcția este trecută ca dată de începere a lucrărilor luna februarie 2013 iar acestea ar trebui să fie finalizate până în luna februarie a anului viitor.

[nggallery id=2085]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Cum a fost prins de polițiști, un bărbat de 58 de ani, care deținea ilegal o armă. Acesta s-a ales cu dosar penal

Bera Larisa

Publicat

în

FOTO | Cum a fost prins de polițiști, un bărbat de 58 de ani, care deținea ilegal o armă. Acesta s-a ales cu dosar penal Ieri, 16 august 2024, în jurul orei 12.50, polițiștii din cadrul Biroului Poliție Autostrăzi A1 Râmnicu Vâlcea- Deva au fost sesizați de către un bărbat de 53 de ani, cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea