Ioan Mureşan, fostul procuror şef al DIICOT Alba, este cercetat disciplinar de Inspecţia Judiciară
La 6 luni de când i-a apărat reputația, Consiliul Superior al Magistraturii s-a răzgândit și l-a dat pe fostul procuror șef al DIICOT Alba, Ioan Mureșan, pe mâna Inspecției Judiciare, potrivit ziarului Gazeta de Dimineaţă.
”La data de 22.05.2014 s-a început cercetarea disciplinară faţă de procurorul Mureşan Ioan din cadrul DIICOT – Serviciul Teritorial Alba Iulia sub aspectul săvârşirii abaterilor disciplinare prevăzute de art. 99 lit. a, l şi t din Legea nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată şi modificată, constând în manifestările care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei, săvârşite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu,imixtiunea în activitatea altui judecător sau procuror, respectiv exercitarea funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă”, se arată în răspunsul la solicitarea transmisă către Inspecția Judiciară de sursa citată.
Reamintim că Ioan Mureşan a demisionat în data de 27 mai a.c. invocând situaţia prin care trece şi a cerut să fie menţinut pe o funcţie de execuţie în cadrul DIICOT Alba Iulia.
Fostul șef al DIICOT Alba este urmărit penal în legătură cu instrumentarea dosarului lui Traian Berbeceanu, iar din data de 5 mai a fost pus sub control judiciar de către procurorii DNA întrucât ar fi încercat să influenţeze un martor din dosar. Şeful DIICOT Alba este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor concurente de abuz în serviciu asimilat infracţiunilor de corupţie, represiune nedreaptă şi fals intelectual. Cu alte cuvinte, procurorii DNA îl acuză pe Ioan Mureşan că ar fi fabricat, împreună cu procurorul Nicolaie Cean şi ofiţerul de poliţie judiciară Alin Muntean, probe împotriva fostului şef al BCCOA Alba, comisarul Traian Berbeceanu şi chiar că ar fi dispus reţinerea acestuia în lipsa unor probe concrete.
Prin instituirea măsurii controlului judiciar pe numele lui, Ioan Mureşan are interdicţie de a părăsi localitatea de domiciliu, adică Alba Iulia, nu poate lua legătura cu celelalte persoane cercetate în dosar, dar nici cu martorii, trebuie să se prezinte la organele de urmărire penală de câte ori este solicitat. Celălalt procuror implicat în dosar, Nicolaie Cean, a cerut să fie pensionat în timp ce ofiţerul BCCOA Alba – Alin Muntean a fost pus la dispoziţie.
La rândul său, fostul şef al BCCOA Alba, comisarul Traian Berbeceanu, este cercetat de procurorii DIICOT într-un dosar în care este acuzat că a sprijinit o grupare suspectată de evaziune fiscală cu produse petroliere, cu un prejudiciu de peste 3,5 milioane de lei. Recent, procurorii au extins cercetările pe numele său şi pentru infracţiunile de luare de mită şi delapidare.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 2 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii