Rămâi conectat

Sport

FOTO: Răducu Pocol, campion naţional la Cupa „Hagi Danone” şi vicecampion naţional la juniori D

Dan HENEGAR

Publicat

în

Raducu Pocol Academia Hagi 4Răducu Pocol, talentatul jucător din Munţii Apuseni a avut şansa să dispute două finale de Campionat Naţional, la categorii de vârstă diferite, o experienţă unică pentru un fotbalist, pe lângă titlul naţional la Cupa „Hagi Danone” (unde a fost desemnat cel mai tehnic fotbalist), zilele trecute abrudeanul a devenit vicecampion naţional cu Academia „Gheorghe Hagi” la juniori D (finală disputat la Buftea şi pierdută la loviturile de departajare cu Sporting Juniorul Vaslui, 3-4, 0-0 la finele timpului regulamentar), competiţie adresată copiilor cu un an mai mare.

„Ţinând cont că s-au întâlnit cele mai bune echipe din ţară şi nivelul jucătorilor a fost foarte ridicat, pot să spun că privim viitorul cu multă încredere. Peste o lună Răducu va pleca definitiv la Constanţa şi vreau să petrecem cât mai mult timp împreună. O să exersăm foarte mult pe teren deoarece ne dorim ca la Mondialul din Brazilia să fie capabil să-şi ajute echipa pentru a face o mare performanţă. Mulţumim lui Dumnezeu pentru că ne ţine sănătoşi şi trăim cu speranţa şi încredere ca vom ajunge să jucăm la cel mai înalt nivel posibil”, a afirmat Marius Pocol, tatăl puştiului din Apuseni.

*A transfomat un penaltyRaducu Pocol Academia Hagi 2

Lansat de Viitorul Abrud, Răducu Pocol (12 ani) a fost transferat de Academia „Regelui” Hagi şi a avut şansa de a participa la turneul final al juniorilor D alături de „Academia Hagi” şi a va merge în Brazilia, în luna noiembrie, la turneul final al Cupei Naţiunilor Danone. La Buftea, soarta ambelor finale s-a decis la loviturile de departajare (finala mică Interstar Sibiu – Forex Braşov 0-3). Din cauza ploii, s-a decis mutarea jocurilor pe terenul sintetic, uzat şi îmbibat cu apă, iar echipa mai tehnică a întâmpina dificultăţi evidente. Academia a avut o posesie prelungită şi-a creat multe ocazii clare însă mingea nu a intrat în poartă si s-a ajuns la loviturile de departajare, unde abrudeanul a transformat ultimul penalty al echipe sale. Raducu a fost introdus în minutul 40, a creat pericol pe partea dreaptă si a fost foarte aproape de gol. Evoluţia lui a fost apreciată de către oficialii Academiei chiar dacă acest turneu a fost pentru copii născuţi in 2001, Răducu având evoluţii de la bine spre foarte bine.

[nggallery id=1960]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSM Unirea Alba Iulia – FC Ittihad Kalba 1-2 (0-2), în meci amical în Slovenia | Golul „alb-negrilor” marcat de Fetița

Dan HENEGAR

Publicat

în

Într-o partidă amicală disputată în Slovenia, divizionara terță CSM Unirea Alba Iulia a pierdut cu FC Ittihad Kalba (din primul eșalon al Emiratelor Arabe Unite), scor 1-2 (0-2). Fetița, intrat la pauză a marcat golul „alb-negrilor” (49), asta după ce în prima repriză s-au consemnat reușitele lui Yasser Hassan (7) și Salem Rashid (41). Gruparea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea