Rămâi conectat

Cultură Educație

FOTO, Locul 2 din 24! Colegiul ”HCC” din Alba Iulia a dus județul pe podium la un concurs de consiliere școlară

Dragoş Suciu

Publicat

în

În perioada 13-14 iunie 2014, un grup de elevi de la Colegiul Național “Horea, Cloșca și Crișan” Alba Iulia au participat la concursul regional de consiliere școlară prin art-terapie “Exprimă-te liber”, organizat de Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Sălaj și Centrul Județean de Asistență Psihopedagogică Sălaj.   

Elevii ( Andreea Cârlogea X B, Alexandra Doboș IX E,  Francesca Forțu IX D, Anca Hada IX F, Sofian Hleihil XI C, Iulia Mermezan IX G, Ariadna Nemeș IX D, Dan Oltean IX A, Oana Pîclisan X E, Oana Teodorescu IX C, Marius Țoc IX C, Vîtcă Diana IX G – înscriși la disciplina opțională “Dezvoltarea abilităților de viață”) au fost însoțiți de prof. psiholog Adelina Morar, inspector educativ Codruta Lodroman și Claudiu Dușa, coordonator  CPECA Alba.

Tema concursului a fost “Gândul – prieten sau dușman”, elevii având sarcina să o ilustreze prin orice formă de artă doresc. În concurs s-au înscris 24 de județe, fiecare județ prezentând câștigătorii concursului la nivel local, desfășurat anterior. Elevii de la “HCC” au pregătit și prezentat în concurs o piesă scurtă de teatru, intitulată “D-ale vieții” și un film de scurt metraj, motivațional, “Frânturi de gând”. Filmul a fost distins cu locul II la nivel liceal, iar elevii au primit diplome, medalii si bani.

Organizatorii concursului s-au gândit să recompenseze implicarea participanților printr-o reușită petrecere, foarte potrivită, de altfel, pentru adolescenți, și cu activități de socializare care au avut rolul de a-i face pe participanți să interacționeze, să se cunoască mai bine, dar și să afle lucruri noi și interesante: vizită la Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău, Grădina Botanică Jibou, Mănăstirea Strâmba.

Întregul grup dorește să mulțumească Primăriei Municipiului Alba Iulia, care a făcut posibilă participarea la concurs prin asigurarea transportului, precum și organizatorilor concursului, CJRAE și CJAP Sălaj, susținute de Consiliul Județean Sălaj.

Filmul “Frânturi de gând” se poate viziona pe site-ul Colegiului Național “Horea, Cloșca și Crișan” hcc.ro.

[nggallery id=1961]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

1 iulie 2024: Concert special de clavecin la Catedrala Romano-Catolică ,,Sfântul Mihail” din Alba Iulia, susținut de pianistul Stanisław Łopuszyński

Bera Larisa

Publicat

în

1 iulie 2024: Concert special de clavecin la Catedrala Romano-Catolică ,,Sfântul Mihail” din Alba Iulia, susținut de pianistul Stanisław Łopuszyński Luni, 1 iulie 2024, ora 19:00, va avea loc un concert special de clavecin la Catedrala Romano-Catolică ,,Sfântul Mihail” din Alba Iulia, susținut de pianistul Stanisław Łopuszyński. Citește și: JOI, 27 iunie: Noi întâlniri ale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea