Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO/VIDEO: Festivalul Alba Jazz – recital de pian Diana Dava Barb, în Cetatea Alba Carolina

Bogdan Presecan

Publicat

în

recital pian Diana Dava Barb (12)Festivalul Alba Jazz, ediția 2014, a adus pe scena din Piața Mihai Viteazul din Cetatea Alba Iulia, începând cu orele 19.00, o reprezentație de excepție – concert de pian și muzică modernă Diana Dava Barb.

Fostă elevă a Liceului de Muzică din Alba Iulia, pianista Diana Dava Barb și-a continuat studiile la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj, unde predă în prezent. Între 2000-2001, Diana a fost vocea trupei La Crème, cu care a susținut concerte în diverse cluburi și evenimente din Cluj, familiarizându-se cu stilurile dub-soul, bossa, trip-hop, drum & bass, break-beat și reaggae. Pe scenă, și-a focalizat energia asupra muzicii contemporane, susținând premiere mondiale ale unor compozitori români și străini.

La Alba Jazz, Diana a prezentat Sonata Concord, de Ch. Ives, precum și J-Rhapsody de Ciprian Pop, în primă audiție, special compusă pentru a fi cântată de Diana în prima seară a festivalului de la Alba Iulia. J-Rhapsody face parte din opusurile „ludice” ale compozitorului, în care dezinvoltura discursului muzical e o trăsătură definitorie.

Artista a reușit să se concentreze în pofida gălăgiei pe care copii jucăuși o compuneau în apropierea scenei.

 

[nggallery id=1722]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Rezultate Evaluare Națională 2024, în Alba: Aproape 75% din candidați au obținut medii mai mari sau egale cu 5

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rezultate Evaluare Națională 2024, în Alba: Aproape 75% din candidați au obținut medii mai mari sau egale cu 5 Inspectoratul Școlar Județean Alba a centralizat rezultatele înregistrate la Evaluarea Națională ale absolvenților clasei a VIII-a (înainte de contestații), sesiunea iunie 2024. Situația statistică arată că dintre cei 2478 de candidați prezenți la ambele probe, 1849 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea