Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Slujba celor 12 Evanghelii din Joia Mare, la Catedrala Ortodoxă din Alba Iulia – FOTO

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Joia Mare Catedrala din Alba Iulia07În Joia Mare la Catedrala Reîntregirii Neamului din Alba Iulia, la fel ca şi la toate bisericile ortodoxe s-au slujit cele 12 Evanghelii care arată istoria Mântuitorului Iisus Hristos dinainte de a fi răstignit cât şi după.  Credincioşii prăznuiesc în Joia Patimilor patru evenimente, primele două care au fost făcute ziua, iar celelalte două în noaptea de joi spre vineri: spălarea picioarelor ucenicilor de către Mântuitorul, Cina cea de Taină, Rugăciunea cea mai presus de fire, în Grădina Ghetsimani şi Trădarea Domnului de către Iuda.

Predica a fost ţinută de ÎPS Irineu, care a îndemnat la un moment de meditare. „Să ne gândim că deşi fiul lui Dumnezeu a fost respins, iubirea tatălui nu a murit. Părintele Ceresc a permis răstignirea lui Iisus Hristos pentru mântuirea noastră. Tatăl a permis ca moartea pe cruce a Fiului să devină puntea de trecere spre mântuirea şi fericirea noastră. De aceea se cade să iubim crucea (…) Să fim recunoscători că prim sfânta cruce a venit bucurie la toată lumea. Să ne plecăm frunţile şi cu adoraţie să strigăm Crucii Tale ne închinăm Stăpâne şi Sfânta Învierea ta o lăudăm şi o slăvim amin”, a spus ÎPS Irineu.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Slujba  a început la 18.00 şi s-a terminat după ora 21.30. Şi astăzi uşile bisericilor sunt deschise pentru credincioşi. Conform tradiţiei sfinte, în Vinerea Mare se cântă Prohodul şi se înconjoară biserica cu lumânări aprinse.

[nggallery id=1517]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

PENSII 2024: Ce penalizări se aplică de la 1 septembrie pentru pensionarea anticipată. Explicații oficiale

Ziarul Unirea

Publicat

în

PENSII 2024: Ce penalizări se aplică de la 1 septembrie pentru pensionarea anticipată. Explicații oficiale Noua lege a pensiilor prevede că stagiul minim de cotizare se va majora în funcție de evoluția speranței de viață din România și va elimina pensia anticipată fără penalizări. Potrivit legii, stagiul minim de cotizare contributiv este de 15 ani […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea