Slujba celor 12 Evanghelii din Joia Mare, la Catedrala Ortodoxă din Alba Iulia – FOTO

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Joia Mare Catedrala din Alba Iulia07În Joia Mare la Catedrala Reîntregirii Neamului din Alba Iulia, la fel ca şi la toate bisericile ortodoxe s-au slujit cele 12 Evanghelii care arată istoria Mântuitorului Iisus Hristos dinainte de a fi răstignit cât şi după.  Credincioşii prăznuiesc în Joia Patimilor patru evenimente, primele două care au fost făcute ziua, iar celelalte două în noaptea de joi spre vineri: spălarea picioarelor ucenicilor de către Mântuitorul, Cina cea de Taină, Rugăciunea cea mai presus de fire, în Grădina Ghetsimani şi Trădarea Domnului de către Iuda.

Predica a fost ţinută de ÎPS Irineu, care a îndemnat la un moment de meditare. „Să ne gândim că deşi fiul lui Dumnezeu a fost respins, iubirea tatălui nu a murit. Părintele Ceresc a permis răstignirea lui Iisus Hristos pentru mântuirea noastră. Tatăl a permis ca moartea pe cruce a Fiului să devină puntea de trecere spre mântuirea şi fericirea noastră. De aceea se cade să iubim crucea (…) Să fim recunoscători că prim sfânta cruce a venit bucurie la toată lumea. Să ne plecăm frunţile şi cu adoraţie să strigăm Crucii Tale ne închinăm Stăpâne şi Sfânta Învierea ta o lăudăm şi o slăvim amin”, a spus ÎPS Irineu.

Pro România - Misiunea ieșirii din criză

Slujba  a început la 18.00 şi s-a terminat după ora 21.30. Şi astăzi uşile bisericilor sunt deschise pentru credincioşi. Conform tradiţiei sfinte, în Vinerea Mare se cântă Prohodul şi se înconjoară biserica cu lumânări aprinse.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook