Rămâi conectat

Actualitate

Slujba celor 12 Evanghelii din Joia Mare, la Catedrala Ortodoxă din Alba Iulia – FOTO

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Joia Mare Catedrala din Alba Iulia07În Joia Mare la Catedrala Reîntregirii Neamului din Alba Iulia, la fel ca şi la toate bisericile ortodoxe s-au slujit cele 12 Evanghelii care arată istoria Mântuitorului Iisus Hristos dinainte de a fi răstignit cât şi după.  Credincioşii prăznuiesc în Joia Patimilor patru evenimente, primele două care au fost făcute ziua, iar celelalte două în noaptea de joi spre vineri: spălarea picioarelor ucenicilor de către Mântuitorul, Cina cea de Taină, Rugăciunea cea mai presus de fire, în Grădina Ghetsimani şi Trădarea Domnului de către Iuda.

Predica a fost ţinută de ÎPS Irineu, care a îndemnat la un moment de meditare. „Să ne gândim că deşi fiul lui Dumnezeu a fost respins, iubirea tatălui nu a murit. Părintele Ceresc a permis răstignirea lui Iisus Hristos pentru mântuirea noastră. Tatăl a permis ca moartea pe cruce a Fiului să devină puntea de trecere spre mântuirea şi fericirea noastră. De aceea se cade să iubim crucea (…) Să fim recunoscători că prim sfânta cruce a venit bucurie la toată lumea. Să ne plecăm frunţile şi cu adoraţie să strigăm Crucii Tale ne închinăm Stăpâne şi Sfânta Învierea ta o lăudăm şi o slăvim amin”, a spus ÎPS Irineu.

Slujba  a început la 18.00 şi s-a terminat după ora 21.30. Şi astăzi uşile bisericilor sunt deschise pentru credincioşi. Conform tradiţiei sfinte, în Vinerea Mare se cântă Prohodul şi se înconjoară biserica cu lumânări aprinse.

[nggallery id=1517]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea