FOTO: Clasa Viitorul de la Şcoala „Mihai Eminescu”, inaugurată astăzi. Sistem de predare-învăţare unic în Alba
Şcoala Generală „Mihai Eminescu” din Alba Iulia a făcut un pas în faţa celorlalte instituţii de învăţământ şi la capitolul tehnologie, pentru că la capitolul performanţe şcolare ocupă de ani buni primele trei locuri. Cu ajutorul a două eleve care au obţinut rezultate extraordinare la olimpiadele naţionale, a Consiliului Judeţean Alba, dar şi a meritului instituţiei că a câştigat proiectul „Şcoala de nota 10”, „Mihai Eminescu” are în dotare un sistem de testare electronic şi un microscop digital în clasa Viitorul, care a fost inaugurată astăzi.
Citește și: Mihai Eminescu data naşterii • Mihai Eminescu biografie pe scurt • Mihai Eminescu opere, cărți, poezi • Mihai Eminescu scurt referat
Dat fiind faptul că a câştigat proiectul „Şcoala de nota 10”, instituţia de învăţământ a primit din partea CJ Alba suma de 200.000 de lei, bani cu care a mai achiziţionat sisteme electronice de predare-învăţare.
Sala Viitorul are acum un microscop digital care, cu ajutorul tablei electronice ajută elevii să înveţe pe „viu”, lecţiile de la mai multe discipline. Deşi microscopul este în general utilizat la materia biologie, elevii şi profesorii pot să-l folosească şi la istorie, geografie, fizică, chimie etc.
La clasa Viitorul elevii pot fi evaluaţi prin teste online, întrebare şi răspuns. Fiecare elev are câte o telecomandă personală, iar imediat după testare fiecare îşi poate vedea nota şi ce a greşit. De altfel, o clasă de a IV-a de copii a susţinut astăzi un test cu întrebări interdisciplinare.
Citește și: 15 ianuarie 1850, ziua de naştere a lui Mihai Eminescu, poetul naţional al României
„Este o zi deosebită, pe care noi o denumim acţiunea cunoaşterii. Am parcurs traseul până am intrat în această sală, un traseu al diferitelor etape, fiecare a fost o aventură. Acum am intrat în clasa Viitorului care a fost o ambiţie a unui grup de profesori de la Şcoala „Mihai Eminescu” şi este o încununare a întregului sprijin care ne-a fost dat de-a lungul timpului de autorităţile locale, CJ Alba şi Primăria Alba Iulia”, a spus directorul instituţiei, Rodica Marinescu.
La festivitatea de inaugurare a clasei Viitorul au fost prezenţi reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Alba, preşedinte Ion Dumitrel, vicepreşedinţi Alin Cucui şi Florin Roman, din partea administraţiei locale viceprimarul Paul Voicu, iar din partea IŞJ, Marcela Dărămuş şi Iuliana Şarlea.
[nggallery id=1407]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 5 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii