Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Clasa Viitorul de la Şcoala „Mihai Eminescu”, inaugurată astăzi. Sistem de predare-învăţare unic în Alba

Dragoş Suciu

Publicat

în

Clasa Viitorul Mihai Eminescu12Şcoala Generală „Mihai Eminescu” din Alba Iulia a făcut un pas în faţa celorlalte instituţii de învăţământ şi la capitolul tehnologie, pentru că la capitolul performanţe şcolare ocupă de ani buni primele trei locuri. Cu ajutorul a două eleve care au obţinut rezultate extraordinare la olimpiadele naţionale, a Consiliului Judeţean Alba, dar şi a meritului instituţiei că a câştigat proiectul „Şcoala de nota 10”, „Mihai Eminescu” are în dotare un sistem de testare electronic şi un microscop digital în clasa Viitorul, care a fost inaugurată astăzi.

Citește și: Mihai Eminescu data naşterii • Mihai Eminescu biografie pe scurt • Mihai Eminescu opere, cărți, poezi • Mihai Eminescu scurt referat

Dat fiind faptul că a câştigat proiectul „Şcoala de nota 10”, instituţia de învăţământ a primit din partea CJ Alba suma de 200.000 de lei, bani cu care a mai achiziţionat sisteme electronice de predare-învăţare.

Sala Viitorul are acum un microscop digital care, cu ajutorul tablei electronice ajută elevii să înveţe pe „viu”, lecţiile de la mai multe discipline. Deşi microscopul este în general utilizat la materia biologie, elevii şi profesorii pot să-l folosească şi la istorie, geografie, fizică, chimie etc.

La clasa Viitorul elevii pot fi evaluaţi prin teste online, întrebare şi răspuns. Fiecare elev are câte o telecomandă personală, iar imediat după testare fiecare îşi poate vedea nota şi ce a greşit. De altfel, o clasă de a IV-a de copii a susţinut astăzi un test cu întrebări interdisciplinare.

Citește și: 15 ianuarie 1850, ziua de naştere a lui Mihai Eminescu, poetul naţional al României

„Este o zi deosebită, pe care noi o denumim acţiunea cunoaşterii. Am parcurs traseul până am intrat în această sală, un traseu al diferitelor etape, fiecare a fost o aventură. Acum am intrat în clasa Viitorului care a fost o ambiţie a unui grup de profesori de la Şcoala „Mihai Eminescu” şi este o încununare a întregului sprijin care ne-a fost dat de-a lungul timpului de autorităţile locale, CJ Alba şi Primăria Alba Iulia”, a spus directorul instituţiei, Rodica Marinescu.

La festivitatea de inaugurare a clasei Viitorul au fost prezenţi reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Alba, preşedinte Ion Dumitrel, vicepreşedinţi Alin Cucui şi Florin Roman, din partea administraţiei locale viceprimarul Paul Voicu, iar din partea IŞJ, Marcela Dărămuş şi Iuliana Şarlea.

[nggallery id=1407]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Un elev de la Colegiul Național “Bethlen Gábor” din Aiud, premiul III la etapa națională a olimpiadei de matematică pentru școlile cu predare în maghiară și calificare la faza internațională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un elev de la Colegiul Național “Bethlen Gábor” din Aiud, premiul III la etapa națională a olimpiadei de matematică pentru școlile cu predare în maghiară și calificare la faza internațională Elevul Gábor Farkas Ferenc s-a calificat la etapa națională, unde a obţinut premiul III și s-a calificat la etapa internațională a olimpiadei. Citește și: FOTO: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea