Rămâi conectat

Ştirea zilei

Asociere între CJ Alba și compania Transavia pentru modernizarea Secţiei de Chirurgie a Spitalului Judeţean de Urgenţă

Bogdan Presecan

Publicat

în

Spitalul Judetean Alba02Consiliul Județean Alba se asociază cu compania Transavia în vederea realizării unor reparaţii capitale la Secţia Chirurgie şi Urologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia.  Valoarea totală a investiţiei se ridică la 2.373.000 de lei (circa 530.000 de euro), din care suma de 1.973.000 de lei va fi alocată din bugetul judeţului, iar 400.000 de lei, sponsoriare din partea SC Transavia SA.

În acest sens, aleșii județeni vor vota în ședința de joi, 27 martie, un proiect de hotărâre privind aprobarea documentaţiei tehnico-economice a obiectivului de investiţii „Reparaţie capitală Secţia Chirurgie şi Urologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia” şi a Acordului de asociere cu SC TRANSAVIA SA pentru realizarea acestui obiectiv.

Potrivit raportului de specialitate care însoțește proiectul de hotărâre, “Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia este cea mai importantă unitate sanitară din judeţul Alba, pusă in funcţiune in anul 1973. Spitalul asigură asistenţă medicală de specialitate pentru aproximativ 67.000 de locuitori ai municipiului Alba Iulia, respectiv pentru aproximativ 383.000 de locuitori ai judeţului (n.a. cifra populației județului neactualizată), indeplinind totodată şi funcţia de spital de urgenţă.

In prezent, Secţia Chirurgie şi Compartimentul Urologie ocupă etajul I al corpurilor de clădiri A şi B din cadrul unităţii. Secţia Chirurgie funcţionează cu un număr de 60 de paturi, iar Compartimentul Urologie funcţionează cu un număr de 20 de paturi. Ambele secţii sunt deservite de numai două grupuri sanitare, separate pe sexe, situate in cele două capete ale holului principal, acestea fiind insuficiente.

Toate saloanele, grupurile sanitare şi circuitele medicale, nu respectă standardele de acreditare şi prevederile OMS 914/2006 privind autorizarea spitalului. Menţionăm faptul că in cadrul Secţiei Chirurgie şi a Compartimentului Urologie, nu au fost realizate lucrări de reparaţii capitale de la infiinţarea spitalului, respectiv din anul 1973.

Prezentul proiect are ca scop reparaţia capitală a Secţiei Chirurgie şi Urologie, astfel incat acestea să corespundă din punct de vedere al standardelor de acreditare şi al prevederilor OMS 914/2006 privind autorizarea spitalului.

Lucrările necesar a fi executate şi care sunt cuprinse in proiectul tehnic supus aprobării, sunt:

• Dotarea saloanelor cu sonerie de apelare bolnav, veioze, rampe de oxigen şi aspiraţie, etc.

• Grupurile sanitare separate pe sexe şi separate pentru pacienţi septici şi aseptici;

• Amenajarea corespunzătoare a spaţiului de depozitare temporară a deşeurilor, crearea

unor boxe pentru materiale de curăţenie şi pentru colectarea – evacuarea deşeurilor

medicale;

• Crearea de circuite funcţionale corespunzătoare;

• Asigurarea ariei utile minime per pat de spital in saloanele curente şi rezerve;

• Asigurarea dotării sanitare minime a saloanelor;

• Reabilitare şi inlocuirea (unde este cazul) a instalaţiilor: sanitare, termice, electrice,

sistem detecţie incendiu, instalaţii gaze medicale, etc.

Din punct de vedere al Autorizaţiei de funcţionare emise de către DSP Alba, cele două secţii sunt autorizate cu plan de conformare, respectiv cu indeplinirea cerinţelor mai sus amintite.

Realizarea acestor lucrări vor duce la asigurarea unui standard ridicat al serviciilor medicale pentru toţi pacienţii din Judeţul Alba.

Pentru realizarea acestui obiectiv de investiţii este necesară suma de 2373,13 mii lei . In semestrul I al anului 2014 S.C. TRANSAVIA SA şi-a manifestat disponibilitatea de a efectua o sponsorizare in sumă de 400 mii lei urmand ca in semestrul I al anului 2015 Judeţul Alba să finanţele din bugetul judeţului suma de 1973,13 mii lei.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Nicolae Muntean, Tezaur Uman Viu: Meșterul iconar, unul dintre cei mai importanți ambasadori culturali ai județului Alba, în lume

Ziarul Unirea

Publicat

în

Nicolae Muntean, Tezaur Uman Viu: Meșterul iconar, unul dintre cei mai importanți ambasadori culturali ai județului Alba, în lume Multe s-ar putea spune despre meșterul iconar Nicolae Muntean, născut la Cunța și trăit până nu de mult la Cugir – Vinerea și multe s-ar putea povesti, domnia sa fiind în acest moment unul dintre cei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea