Cinci noi posturi de inspectori antifraudă fiscală pentru județul Alba, scoase la concurs de ANAF
Până în data de 12 februarie cei care îndeplinesc condițiile se pot înscrie la noul concurs organizat de ANAF pentru ocuparea celor 300 de posturi de inspector antifraudă fiscală, rămase neocupate după concursul din urmă cu patru luni.
Până în prezent, pe locurile puse la dispozitie de ANAF s-au inscris 329 de candidati la nivel national, 143 dintre acestia candidand pentru posturile din cadrul Directiei de combatere a fraudelor.
Pentru Alba Iulia sunt scoase la concurs 5 posturi. Două de inspector antifraudă superior, două de principal, și unul de inspector antifraudă asistent.
În urma concursului organizat în toamna lui 2013, odată cu reorganizarea FISC-ului, au fost ocupate doar 850 de posturi in cadrul DGAF, din cele peste 1100 puse la bataie.
Concret, in cadrul interviului candidaților le vor fi testate abilitatile impuse de functie, aptitudinile si cunostintele profesionale ale candidatilor. Membrii comisiei de examinare si evaluare vor adresa intrebari candidatilor, pe baza planului de interviu afisat la locul de desfasurare a probei. Nu se pot adresa intrebari referitoare la opiniile politice ale candidatului, activitatea sindicala, religie, etnie, starea materiala sau familiala, originea socială ori care pot constitui discriminare pe criterii de sex.
Potrivit regulamentului de concurs, odata finalizata selectia dosarelor de inscriere, concursul sau examenul va consta in 2 etape, proba scrisa si interviul.
Situatia inscrierilor la nivel national este actualizata zilnic de Fisc pe site-ul propriu.
Directia Generala Antifrauda Fiscala este o directie infiintata recent in cadrul ANAF, prin OUG nr. 74/2013, in vigoare din luna iulie 2013. Conform reglementarilor instituite la acea data, structura efectueaza activitati de control cu privire la respectarea actelor normative din domeniul fiscal si participa la actiuni de depistare si combatere a activitatilor care genereaza fenomene de evaziune si frauda fiscala.
Inspectorii antifraudă vor fi, potrivit atribuțiilor pe care le au conform legii, cele mai de temut organe de control ale statului pentru cei care desfășoară activități economice în România.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 5 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii