Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Cinci noi posturi de inspectori antifraudă fiscală pentru județul Alba, scoase la concurs de ANAF

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Până în data de 12 februarie cei care îndeplinesc condițiile se pot înscrie la noul concurs organizat de ANAF pentru ocuparea celor 300 de posturi de inspector antifraudă fiscală, rămase neocupate după concursul din urmă cu patru luni.

Până în prezent, pe locurile puse la dispozitie de ANAF s-au inscris 329 de candidati la nivel national, 143 dintre acestia candidand pentru posturile din cadrul Directiei de combatere a fraudelor.

Pentru Alba Iulia sunt scoase la concurs 5 posturi. Două de inspector antifraudă superior, două de principal, și unul de inspector antifraudă asistent.

În urma  concursului organizat în toamna lui 2013, odată cu reorganizarea FISC-ului,  au fost ocupate doar 850 de posturi in cadrul DGAF, din cele peste 1100 puse la bataie.

Concret, in cadrul interviului candidaților le vor fi testate abilitatile impuse de functie, aptitudinile si cunostintele profesionale ale candidatilor. Membrii comisiei de examinare si evaluare vor adresa intrebari candidatilor, pe baza planului de interviu afisat la locul de desfasurare a probei. Nu se pot adresa intrebari referitoare la opiniile politice ale candidatului, activitatea sindicala, religie, etnie, starea materiala sau familiala, originea socială ori care pot constitui discriminare pe criterii de sex.

Potrivit regulamentului de concurs, odata finalizata selectia dosarelor de inscriere, concursul sau examenul va consta in 2 etape, proba scrisa si interviul.

Situatia inscrierilor la nivel national este actualizata zilnic de Fisc pe site-ul propriu.

Directia Generala Antifrauda Fiscala este o directie infiintata recent in cadrul ANAF, prin OUG nr. 74/2013, in vigoare din luna iulie 2013. Conform reglementarilor instituite la acea data, structura efectueaza activitati de control cu privire la respectarea actelor normative din domeniul fiscal si participa la actiuni de depistare si combatere a activitatilor care genereaza fenomene de evaziune si frauda fiscala.

Inspectorii antifraudă vor fi, potrivit atribuțiilor pe care le au conform legii, cele mai de temut organe de control ale statului pentru cei care desfășoară activități economice în România.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea