Videoconferinţă susţinută de Eugen Nicolaescu. Ce aduce nou pachetul de servicii medicale 2014
Ministrul Sănătăţii Eugen Nicolaescu alături secretarii de stat Adrian Pană şi Raed Arafat au susţinut astăzi o videoconferinţă în care a explicat mass-mediei şi profesioniştilor din sistem noile reglementări ale pachetelor de servicii medicale care ar trebui adoptate în primul trimestru din 2014.
„Pachetul de bază aduce nou câteva elemente importante printre care ieşirea din minciună. Bugetul pe care România îl acordă sănătăţii nu poate asigura toate serviciile medicale, dar acest buget este suficient pentru ca viaţa cetăţenilor să nu fie pusă în pericol. Dorim să schimbăm mentalitatea Românilor atât pentru pacienţi cât şi pentru personalul medical. De ani de zile în această ţară se vorbeşte de prevenţie. Acum este reglementată în pachetul de bază”, a spus Nicolaescu în videoconferinţă, care este de părere că pachetul de bază vine cu dovezi ştiinţifice şi cu o grijă în plus pentru banul public.
Referitor la prevenţie ministrul Nicolaescu a precizat principalele cauze de deces din România, pe primul loc clasându-se bolile cardiovasculare.
„O altă noutate a pachetului este structurarea mai riguroasă a serviciilor ca pacientul să-şi cunoască drepturile. Pachetul nu limitează numărul de consultaţii pentru problemele de sănătate. Ori de câte ori o persoana are o suspiciune, în sensul în care se simte rău se poate adresa medicului de familie fără nici un fel de restricţie”, a mai spus Nicolaescu.
Noul pachet de bază, cuprinde: servicii medicale de urgenţă; servicii de prevenţie – numărul şi tipul consultanţilor/ analizelor de evaluare a riscului, urmărirea periodică a persoanelor cu risc de îmbolnăvire; medicina de familie – număr de consultaţii, creşterea numărului de servicii care pot fi acordate de medicii de familie; servicii în ambulatoriul de specialitate – consultaţii (numărul şi frecvenţa pe specialităţi), servicii paraclinice (laborator – tipuri de analize), imagistică (numărul şi frecvenţa); servicii de spitalizare (translatare din internarea continuă spre ambulatoriul de specialitate şi internarea de zi); îngrijiri medicale la domiciliu şi îngrijiri paliative la domiciliu; medicamente cu şi fără contribuţie personală în tratamentul ambulatoriu, precum şi materiale sanitare specifice pentru tratamentul în ambulatoriu al bolnavilor incluşi în unele programe naţionale de sănătate cu scop curativ.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Publicitate electorală: Alianța PNL-PSD prinde rod și la Alba Iulia, în jurul banilor și domeniului public
Alianța PNL-PSD prinde rod și la Alba Iulia, în jurul banilor și domeniului public PSD și PNL = lovele. E un lucru pe care tot mai mulți oameni îl văd și înțeleg, în ciuda unui teatru ieftin în care cele două partide mimează cearta. PNL și PSD nu doar că guvernează împreună, însă iubirea de […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 5 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii