Rămâi conectat

Politică Administrație

Videoconferinţă susţinută de Eugen Nicolaescu. Ce aduce nou pachetul de servicii medicale 2014

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministrul Sănătăţii Eugen Nicolaescu alături secretarii de stat Adrian Pană şi Raed Arafat au susţinut astăzi o videoconferinţă în care a explicat mass-mediei şi profesioniştilor din sistem noile reglementări ale pachetelor de servicii medicale care ar trebui adoptate în primul trimestru din 2014.

„Pachetul de bază aduce nou câteva elemente importante printre care ieşirea din minciună. Bugetul pe care România îl acordă sănătăţii nu poate asigura toate serviciile medicale, dar acest buget este suficient pentru ca viaţa cetăţenilor să nu fie pusă în pericol. Dorim să schimbăm mentalitatea Românilor atât pentru pacienţi cât şi pentru personalul medical. De ani de zile în această ţară se vorbeşte de prevenţie. Acum este reglementată în pachetul de bază”, a spus Nicolaescu în videoconferinţă, care este de părere că pachetul de bază vine cu dovezi ştiinţifice şi cu o grijă în plus pentru banul public.

Referitor la prevenţie ministrul Nicolaescu a precizat principalele cauze de deces din România, pe primul loc clasându-se bolile cardiovasculare.

„O altă noutate a pachetului este structurarea mai riguroasă a serviciilor ca pacientul să-şi cunoască drepturile. Pachetul nu limitează numărul de consultaţii pentru problemele de sănătate. Ori de câte ori o persoana are o suspiciune, în sensul în care se simte rău se poate adresa medicului de familie fără nici un fel de restricţie”, a mai spus Nicolaescu.

Noul pachet de bază, cuprinde: servicii medicale de urgenţă; servicii de prevenţie – numărul şi tipul consultanţilor/ analizelor de evaluare a riscului, urmărirea periodică a persoanelor cu risc de îmbolnăvire; medicina de familie – număr de consultaţii, creşterea numărului de servicii care pot fi acordate de medicii de familie; servicii în ambulatoriul de specialitate – consultaţii (numărul şi frecvenţa pe specialităţi), servicii paraclinice (laborator – tipuri de analize), imagistică (numărul şi frecvenţa); servicii de spitalizare (translatare din internarea continuă spre ambulatoriul de specialitate şi internarea de zi); îngrijiri medicale la domiciliu şi îngrijiri paliative la domiciliu; medicamente cu şi fără contribuţie personală în tratamentul ambulatoriu, precum şi materiale sanitare specifice pentru tratamentul în ambulatoriu al bolnavilor incluşi în unele programe naţionale de sănătate cu scop curativ.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea