FOTO| Degustare de vinuri Lacerta, în localul Gavroche Cafe Brasserie din Alba Iulia
Gavroche Cafe Braserie și-a întâmpinat în această seară clienții cu o mare surpriză, un eveniment rar întâlnit în Orașul Unirii. A fost vorba de o degustare de vinuri românești, din gama Lacerta. Gazda serii a fost Bogdan Raul Todor, un somelier de exceptie, cunoscător al vinului de calitate și nu numai, care a prezentat celor aproximativ 50 de persoane prezente, patru tipuri de vinuri, două roșii, respectiv două albe.
După cum este obiceiul la astfel de evenimente, somelierul a început prin a prezenta istoria vinului, care a ieșit pe piață în anul 2010. Nu au lipsit ingredientele unui astfel de eveniment, brânzeturi, fructe uscate și boabe de cafea, pentru ca fiecare tip de vin să fie primit la adevărata valoare, cu o analiză corectă din punct de vedere olfactiv, gustativ și de ce nu, vizual. Dar haideți să vorbim câte puțin despre vinurile degustate, care au intrat de astăzi, într-un mod oficial, spre comercializare, în localul Gavroche.
Sauvignon Blanc 2011:
Vin alb, sec cu reflexe galben-verzui, cu aromă de grapefruit, ananas și flori de viță de vie. Gustul este vioi și citric dar în același timp intens si lung. Temperatura optima de consum este de 8-10 °C. Recomandat cu preparate din peste, pui, salate.
Chardonnay 2010:
Vin sec cu personalitate puternică, cu aroma de citrice, banana și fructe tropicale. În gust se regăsesc nuanțe de unt proaspăt. Temperatura optima de consum: 8-10 °C. este recomandat cu pui și pește la grătar, fructe de mare, carne albă, brânzeturi.
Merlot 2010:
Este un vin cu o culoare roșie intensă, cu aromă elegantă de zmeură și fructe de pădure negre. Temperatura optimă de consum este 17-19 °C, fiind recomandat cu carne roșie, carne de curcan și brânzeturi afumate.
Cabernet Sauvignon/Shiraz 2010:
Vin cu o culoare roșie intensă, cu aromă fructuoasă de menta, smochina, cireșe și mure. Temperatura optima de consum este între 17-19 °C și este recomandat cu carne roșie, în special vânat, brânzeturi puternic aromate și ciocolată.
După cum a precizat somelierul, viața vinului este ca și a omului, urcă din punct de vedere calitativ și scade odată cu trecerea timpului.
Un vin bun, poate face diferența.
[nggallery id=872]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Monden-Clubbing
FOTO VIDEO | Mario Popa și Alessia Păcurar, desemnați Miss și Mister la Balul Bobocilor 2024 la Liceul cu Program Sportiv din Alba Iulia. Aceeași pereche, votată și Miss și Mister Unirea
Mario Popa și Alessia Păcurar, desemnați Miss și Mister la Balul Bobocilor 2024 la Liceul cu Program Sportiv din Alba Iulia Balul Bobocilor de la Liceul cu Program Sportiv din Alba Iulia, eveniment mult așteptat de toată lumea, s-a desfășurat vineri, 22 noiembrie 2024, la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia. Organizatorii au […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 9 ore
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act
-
Opinii - Comentariiacum 17 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii