Petru Constantinescu, patronul firmei Salprest Alba, se consideră șantajat de Primăria Alba Iulia
”Se fac presiuni asupra mea să tac, să nu vorbesc despre abuzurile pe care le face administrația locală”, aceasta este declarația făcută de Petru Constantinescu, patronul firmei Salprest Alba, marți, în cadrul unei conferințe de presă.
Acesta a arătat că, în condițiile în care, în opinia sa, licitația pentru delegarea serviciului de salubrizare în Alba Iulia nu s-a desfășurat corect iar câștigătorul desemnat – firma Polaris M Holding” nu respectă tarifele cu care s-a angajat să opereze, contractul încheiat de Primăria Alba Iulia ar trebui reziliat.
Pentru pierderea contractului de 5 milioane de euro, patronul Salprest îl consideră vinovat pe viceprimarul Paul Voicu. În opinia sa acesta s-a opus participării firmei la licitație în condițiile în care prețul oferit de firma albaiuliană pentru prestarea serviciului de salubrizare a fost de 1,75 de lei, substanțial mai mic decât tariful cu care a câștigat firma Polaris – 2,4 lei: ”Viceprimarul Paul Voicu, președintele comisiei de licitație, a respins firma Salprest de 3 ori până când și CNSC-ul, care are un dinte împotriva noastră, i-a obligat să ne accepte oferta”.
În plus, Petru Constantinescu spune că firma din Constanța nu respectă contractul încheiat cu Primăria Alba Iulia deoarece la ora actuală practică un tarif cu 50% mai mare decât cel oferit inițial: ”Tarifele pe care le prestează firma Polaris sunt într-o concurență total neloială față de cetățeni și față de alte societăți de profil din județ și din țară. În caietul de sarcini scria că tariful va fi compus din serviciul de colectare inclusiv depozitarea la rampa de gunoi. După ce au câștigat licitația, la tariful anunțat de 2,4 lei plus TVA ei au adăugat și depozitarea, lucru care încalcă contractul ceea ce înseamnă că nu au câștigat licitația”.
De asemenea, vinovați, în opinia lui Petru Constantinescu, pentru pierderea licitației sunt și reprezentanții CNSC care nu au analizat corect contestațiile făcute de Salprest și chiar ANRSC, care i-a retras licența de operare pentru salubrizare imediat după ce a semnalat că în Alba nu se respectă legea și că aici sunt lăsate să presteze servicii firme care nu ar avea acest drept.
Patronul Salprest consideră că toate aceste instituții s-au coalizat împotriva sa tocmai pentru că a devenit ”incomod” și a început să vorbească despre comiterea unor abuzuri, totul culminând recent cu rezilierea contractului pentru groapa de depozitare a gunoiului pentru care avea drept de gestionare până în anul 2015.
”Vreau să arăt că Firma Polaris, cu ajutorul Primăriei Alba Iulia și cu ajutorul altor instituții ca de exemplu ANRSC-ul, fac presiuni asupra mea ca să nu mă mai opun monopolului. Ei ar face orice ca să nu-mi mai prelungească licența”, a spus Constantinescu precizând că rezilierea contractului pentru rampa de gunoi este ilegală, în ciuda motivului invocat de reprezentanții administrației locale respectiv faptul că neavând licență firma se află în imposibilitate de a mai presta serviciul.
Tot la capitolul abuzuri este clasificat și faptul că în prezent firma Salprest nu este lăsată să încheie contracte cu persoane juridice sau instituții, iar în cazul în care există contracte semnate, s-ar exercita presiuni ca acestea să fie reziliate: ”De către firma Polaris cu ajutorul administrației locale se fac presiuni asupra agenților economici din Alba Iulia să nu încheie contracte cu firma Salprest. Dacă obligi un agent economic să încheie un contract cu o anumită firmă asta înseamnă monopol. Eu consider că fiecare firmă are dreptul să-și negocieze contractul în funcție de cantitate, calitate a serviciului tarifele cu care cineva îi face acest serviciu. (…) Spitalul Județean Alba a scos la licitație activitatea de colectare de deșeuri. Societatea Salprest a câștigat licitația și acum prestează acest serviciu. Din partea ANRSC și a Primăriei Alba Iulia se fac presiuni să se rezilieze acest contract astfel încât activitatea să-i revină acestei firme Polaris care prestează serviciul la tarife de trei ori mai mari”, a exemplificat Petru Constantinescu.
Patronul Salprest Alba a precizat că nu se va lăsa intimidat, nu va renunța la lupta împotriva monopolului și a promis că în viitorul apropiat va da și mai multe detalii privind abuzurile care au fost comise de administrație de-a lungul anilor.
”Eu nu sunt un om politic, eu nu fac politică, n-am ajuns să-mi fac legi pentru a-mi proteja societatea, n-am ajuns în vârf ca să fac trafic de influență pentru a intimida vreo firmă din țara asta. Eu mă bazez pe hârtii. Suntem acum într-un litigiu cu Primăria Alba Iulia, cu firma Polaris cu care eu nu am nimic în principiu, doar contest rezultatele pe care le dă primăria în favoarea acestei firme. Suntem în contestație pentru contractul care s-a încheiat ilegal”, a mai spus Petru Constantinescu, adăugând că va contesta în instanță și modul în care i s-a reziliat contractul pentru rampa de gunoi a orașului deoarece primăria a încălcat prevederile acestuia.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 42 de minute
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii