Albaiulianul Cornel Ţălnar antrenează pe Muscat Oman *După Dinamo, “Ţânţarul” a ajuns în Orient!
Antrenorul albaiulian Cornel Ţălnar a ales, după despărţirea dureroasă de Dinamo, să dea curs unei propuneri exotice. “Papa” a ajuns să activeze, din vară, în Asia, mai precis la Oman Club Muscat, în Liga a 2-a a Omanului, alături de tehnicianul albaiulian în vârstă de 56 de ani fiind şi Mircea Oaidă, fostul preparator fizic cu care a colaborat la Dinamo. “Ţânţarul”, fost antrenor şi jucător al Unirii Alba Iulia şi-a împărtăşit impresiile acestei aventuri, într-un interviul acordat cotidianului “Prosport”.
– Cum este această experienţă pentru dumneavoastră?
– Am văzut şi eu ce înseamnă să lucrezi în străinătate. Acum ştiu care e diferenţa între a antrena în România şi în altă parte.
Acolo eşti lăsat în pace, lumea îţi apreciază munca şi nu e este vorba de o ţară extrem de avansată în fotbal. L-am văzut pe preşedinte de două ori, am lucrat mereu cu directorul sportiv.
– Care este nivelul ligii secunde în Oman?
– Ei acum încearcă să treacă la profesionişti, sunt semi amatori. Jucătorii sunt destul de talentaţi, au calităţi fizice, dar sunt dezorientaţi din punct de vedere tactic. Mi-a fost destul greu, mai ales în prima fază, dar au fost receptivi.
– În ţările arabe şeicii care deţin echipele sunt destul de greu de mulţumit. Aţi avut probleme din acest punct de vedere?
– Nu, după fiecare victorie, a doua zi venea cu prima, erau foarte corecţi, nu te întrebau de ce faci două ore de antrenament, de ce îi omori, de ce a intrat ăla sau l-ai scos pe celălalt. Din acest punct de vedere, «şeicii» din fotbalul românesc sunt mult mai pretenţioşi.
*A vrut să se întoarcă, a slăbit 18 kilograme!
– Să înţeleg că nu aţi avut mari probleme de adaptare?
– Nu chiar. A fost şi Mircea cu mine şi m-a ajutat enorm. A doua zi după ce am aterizat am zis că mă întorc. Erau 50 de grade, iar cel care ne-a dus acolo ne-a luat la o plimbare prin deşert. Din cauza căldurii am slăbit 18 kg. Am prins sărbătoarea care marchează sfârşitul Ramadamului, un fel de Crăciun la noi. La ei în loc de porc se taie cămila. Am mâncat carne de cămilă şi pot să spun că e mult mai bună decât cea de porc.
– Cum văd oamenii fotbalul în Oman? Vine lumea la stadion?
– Oman Club este cea mai veche echipă din Oman, echipa Poliţiei, foarte iubită. Practic, am plecat de la Dinamo şi am ajuns tot la Dinamo.
– Apropo de Dinamo. Cum comentaţi parcursul echipei în acest campionat?
– Când am plecat am văzut ce se preconizează, din păcate suferim toţi cei care iubim Dinamo. De vreo şase ani se tot spune că facem New Dinamo, însă nu se mişcă nimic. Sper ca cei care investesc să forţeze puţin lucrurile, să fie aduşi jucători de valoare. Acum să fim serioşi, fără transferuri bune nu se poate face performanţă. În acest moment nu se vede niciun fel de progres, din contră, e un regres. Nu sunt omul să vorbesc de rău Dinamo. Aici m-am format ca jucător, ca antrenor, iubesc culorile şi această echipă va rămâne mereu în sufletul meu. Am 30 de ani în „Ştefan cel Mare“, dar ca orice dinamovist, atunci când o văd pe Steaua că defilează, am o durere în suflet.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Sport
CSM Unirea Alba Iulia – Avântul Reghin 1-1 (0-1) | „Alb-negrii”, remiză rușinoasă cu penultima clasată
CSM Unirea Alba Iulia – Avântul Reghin 1-1 (0-1) | „Alb-negrii”, remiză rușinoasă cu penultima clasată CSM Unirea Alba Iulia a remizat rușinos cu Avântul Reghin, penultima clasată, scor 1-1 (0-1), pe „Cetate”, o mare surpriză în Seria 7, egal între echipe aflate la poli opuși ai ierarhiei. O mare dezamăgire pentru gruparea din Cetatea […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 19 minute
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii