Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO: Medicii de la Spitalul Judeţean Alba au salvat o fetiţă de numai 500 de grame, născută prematur

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Echipa de medici din secţia de Neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba a salvat viaţa unui bebeluş născut prematur. Este vorba despre o fetiţă care la naştere a avut doar 500 de grame şi care acum, la două luni, cântăreşte 2 kilograme şi 400 de grame.  Născută la 26 de săptămâni,  fetiţa a avut mai multe probleme de sănătate specifice în astfel de cazuri şi nu a putut fi transportată într-un centru specializat din ţară. A fost ţinută în incubator, la început alimentată artificial iar apoi cu lapte praf.

În data de 16 august 2013 o mamă din Aiud a adus pe lume o fetiţă de numai 500 de grame. Prin eforturile susţinute ale întregii echipe medicale a secţiei de Neonatologie de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba, la mai puţin de două luni şi jumătate, fetiţa a ajuns la greutatea de două kilograme şi 400 de grame şi poate fi externată.

„Fetiţa a fost născută cu prematuritate de gradul IV, cel mai mare grad, iar starea ei după naştere nu a permis transportarea într-un centru specializat din ţară. Pentru a se recupera fetiţa a fost ţinută în incubator o lună de zile şi a beneficiat de tratament specific.  A fost alimentată artificial la început, iar mai apoi cu lapte praf”, a explicat Mihaela Câra, asistent şef în secţia de neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba.

„De cele mai multe ori sunt copii născuţi după cea de-a 30 săptămână de sarcină. Gradul de pematuritate este mai mic.

Rezultatul la care am ajuns în cazul în cazul fetiţei, care la naştere avea doar 500 de grame, este o reuşită, întrega echipă a fost foarte implicată şi a ajutat la această performanţă. Cea mai mare bucurie este să ştim că în această săptămână poate fi externată în grija familiei cu o stare de sănătate bună”, a mai spus asistenta Mihaela Câra.

Potrivit datelor centralizate, în secţia de nou-născuţi a spitalului din Alba Iulia, într-o lună se nasc prematur, în medie 7-8 copii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO Srilankezii din România sărbătoresc Anul Nou pe malul râului Ampoi, la Alba Iulia. Muzică și mâncare tradițională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Srilankezii din România sărbătoresc Anul Nou pe malul râului Ampoi, la Alba Iulia. Muzică și mâncare tradițională Noul An srilankez este sărbătorit de comunitatea de srilankezi din România pe malul râului Ampoi, la Alba Iulia. La eveniment sunt prezenți sute de cetățeni din țara asiatică, care muncesc în România. Muncitorii din Sri Lanka au început […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea