Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: Sub steagul Americii, albaiulianul Andrei Nana a terminat pe locul 27 competiţia de ultra-atletism, din Grecia

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Albaiulianul Andrei Nana a concurat la cea mai mare competiţie de ultra-atletism din lume şi a terminat pe locul 27 din 350 de participanţi, fiind al doilea concurent american care a ajuns la finish, după 30 de ore de alergat. Andrei s-a mutat în Statele Unite ale Americii de 14 ani şi locuieşte în Miami unde profesează meseria de avocat. Albaiulianul a reprezentat cu onoare statul American la competiţia denumită Sparthatlon, care a presupus parcurgerea a 247 de kilometri, cu startul în Atena, traversând munţii Greciei şi încheindu-se în Sparta. Concursul a avut loc în data de 27 septembrie 2013, iar Andrei a concurat cu atleţi din alte 31 de ţări.

Cum a ajuns un avocat din America să concureze la cea mai mare competiţie de ultra-atletism din lume?

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Andrei Nana ne-a relatat cu sinceritate cum acest sport a ajuns mai mult decât o pasiune. „Cu patru ani în urmă am avut o prietenă, o relaţie foarte serioasă care s-a terminat. Această despărţire m-a afectat destul de mult din punct de vedere emoţional şi pentru a putea studia am găsit în alergat o activitate care elibera stresul. Am ajuns să alerg din ce în ce mai mult, iar acest sport îmi oferea o stare de energie şi entuziasm. Alergam câte 160 de kilometri fără oprire, fără să ştiu de competiţiile de atletism. Un prieten mi-a spus despre aceste competiţii şi cu doi ani în urmă, după ce am dat examenul pentru barou am început să concurez”, ne-a relatat Andrei Nana.

Andrei Nana s-a născut în Alba Iulia, are 36 de ani şi de 14 ani s-a mutat în Statele Unite ale Americii. Locuieşte în Miami, unde lucrează ca şi avocat.  A terminat facultatea de Psihologie la “University of Tennessee” şi un doctorat în Ştiinţe Juridice la “Florida Coastal School of Law”. Înainte de a-şi termina doctoratul în drept, Andrei a făcut parte din Armata Americană în Irak (gradul de sergent), unde a lucrat ca şi contractor în Afganistan.

A început să alerge cu 4 ani în urmă şi să concureze în competiţii de ultra-atletism de 2 ani.  În aceşti ultimi doi ani a concurat cu succes, finalizând competiţii cu distanţe de 160 kilometri sau competiţii de alergat timp de 24 ore.

Andrei a participat sub steagul Americii pentru că, din păcate, ca şi ţară, România nu este încă parte din Asociaţia Internaţională de Ultra-Atletism.

[nggallery id=377]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Liga 4: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” Macarie (Adu Academy Șona)

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Sâmbăta Mare, Liga 4, etapa a 25-a: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica, cu „careu” Mihu (4 reușite)! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” (5 goluri) Macarie (Adu Academy Șona) *Limbenii Limba – Performanța Ighiu 1-0 (1-0). Victorie prețioasă a nou-promovatei, împotriva unui oponent cu pretenții la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea