Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO: Un alt soldat din comunitatea noastră a rămas fără sabie! Vandalismele continuă în Cetatea Alba Carolina

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vandalismele din Cetatea Alba Carolina continuă, după ce în ultima perioadă mai multe statui din bronz şi obiective turistice au fost deteriorate sau distruse de nişte „cetăţeni”, o statuie din piatră aflată în Şanţurile Cetăţii din Alba Iulia, ridicată în memoria soldaţilor români necunoscuţi din regimentele româneşti de graniţă ale armatei austriece, a fost vandalizată.

Statuia este poziţionată pe latura de sud din Şanţurile Cetăţii, la aproximativ 500 de metri de Statuia Obelisc şi înfăţişează un grănicer, care a rămas acum, cu un sfert din sabie. Materialul din care a fost confecţionată statuia este foarte dur, aceasta fiind deteriorată cu mult sacrificiu, la fel cum a fost constituită.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Amintim faptul că la sfârşitul lunii august,  unul dintre membrii sculptați ai comunității noastre, respectiv statuia contelui din Piața Cetăţii a fost lăsată fără sabie. Nu ştim dacă autorul este un „fin” colecţionar de săbii sau aceste vandalisme sunt „coincidenţe” ale mai multor „concetăţeni”.

[nggallery id=370]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 7 MAI 2024: 390 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș

Ziarul Unirea

Publicat

în

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 7 MAI 2024: 390 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectați AJOFM Alba, secțiunea Persoane fizice – Locuri de muncă vacante sau se pot prezenta la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea