FOTO: Un alt soldat din comunitatea noastră a rămas fără sabie! Vandalismele continuă în Cetatea Alba Carolina

Vandalismele din Cetatea Alba Carolina continuă, după ce în ultima perioadă mai multe statui din bronz şi obiective turistice au fost deteriorate sau distruse de nişte „cetăţeni”, o statuie din piatră aflată în Şanţurile Cetăţii din Alba Iulia, ridicată în memoria soldaţilor români necunoscuţi din regimentele româneşti de graniţă ale armatei austriece, a fost vandalizată.

Statuia este poziţionată pe latura de sud din Şanţurile Cetăţii, la aproximativ 500 de metri de Statuia Obelisc şi înfăţişează un grănicer, care a rămas acum, cu un sfert din sabie. Materialul din care a fost confecţionată statuia este foarte dur, aceasta fiind deteriorată cu mult sacrificiu, la fel cum a fost constituită.

ELIT

Amintim faptul că la sfârşitul lunii august,  unul dintre membrii sculptați ai comunității noastre, respectiv statuia contelui din Piața Cetăţii a fost lăsată fără sabie. Nu ştim dacă autorul este un „fin” colecţionar de săbii sau aceste vandalisme sunt „coincidenţe” ale mai multor „concetăţeni”.

[Gallery not found]

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

Te-ar putea interesa și:

OFICIAL: Starea de alertă, PRELUNGITĂ cu încă 30 de zile: Măsurile și restricțiile care vor trebui respectate

Prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă, începând de miercuri, 13 ianuarie a fost aprobată de către Guvernul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

DOCUMENT| Orașul Abrud SCAPĂ de restricții. Incidența de infectare a scăzut sub 1,5/1000 de locuitori

Datorită scăderii incidenței cazurilor de coronavirus sub 1.5 la mie, orașul Abrud scapă de restricțiile impuse prevenirii răspândirii noului coronavirus,… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

OFICIAL| 3.697 cazuri noi de coronavirus în România. Bilanțul total ajunge la 676.968 de îmbolnăviri

Marți, 12 ianuarie 2021, Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității noul bilanț al pandemiei de COVID-19 în România. Până… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

DOCUMENT| Comuna Stremț în scenariul ROȘU, Ocna Mureș, Cetatea de Baltă și Sântimbru în scenariul GALBEN. Măsuri pentru următoarele 14 zile stabilite de CJSU Alba

În urma ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, s-a dispus menținerea în scenariul roșu a localității Stremț și în… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Alba Iulia REVINE la SCENARIUL ROȘU. Incidența de infectare a ajuns la 3 cazuri/1000 de locuitori

Deși carantinarea Municipiului Alba Iulia a „dat roade” în ceea ce privește scăderea numărului de persoane infectate, orașul nostru a… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

8 Comentarii

123polo123 3 octombrie 2013 at 17:45

Putregaiurile de comunitari unde sunt ?

grigore 4 octombrie 2013 at 7:35

Spre desteptare ta acea zona din santurile cetatii este concesionata de Corint. Acea firma asigura paza.

Manitu 3 octombrie 2013 at 20:31

Autorule, ne oferi stiri proaspete sau … de cand lumea???

Acea parte de sabie de la statuia granicerului a fost rupta in urma cu cel putin doi ani, iar garda manerului sabiei a fost si ea rupta la scurt timp dupa primul „atentat” (se vede si in poza ca nu mai este garda manerului).
Nu stiu de cate ori pe an strabati santurile Cetatii dar eu fac asta de cel putin doua-trei pe saptamana.
Acest lucru l-am mai semnalat in urma cu ceva timp, pe marginea unui articol similar scris de colegul tau Presecan, care facea referire la betele rupte ale tobosarului din piata cu acelasi nume din santuri (traseul nordic).

„Materialul din care a fost confecţionată statuia este foarte dur, aceasta fiind deteriorată cu mult sacrificiu, la fel cum a fost constituită.”

Ciudat mod de exprimare, dupa parerea mea!
De regula, orice material dur este si foarte casant. Fiind de sectiune mica este suficienta o simpla lovitura cu un obiect tare si … zbang!!!

anamaria 4 octombrie 2013 at 10:05

de ce nu se pun camere video?

Carcotasul 5 octombrie 2013 at 22:00

Pentru ca nu vor consilierii PeNaLi, ca au strigat in gura mare, ca primarul vrea sa puna camere ca sa-i compromita!

gogu 5 octombrie 2013 at 17:33

statuile sunt oribile ,parca ar fi niste sperietori pt.ciori,dar ciori nu mai sunt pt.ca au taiat copacii !! deci sunt inutile !

Carcotasul 5 octombrie 2013 at 21:58

Asa @gogule, „motorul de la fier vechii”, pe care idiotul ala a vrut sa-l puna in fata Catredalei, pe post de „metafora”, era mai bun, nu ii asa?

Carcotasul 5 octombrie 2013 at 21:56

Piticul Atomic se pregateste intens pentru Europàrlamentare, si si-a pus derbedei la treaba!

Comentariile sunt oprite