Rămâi conectat

Sport

FOTO: Victorie de senzaţie, Arieşul Turda – Metalurgistul Cugir 0-6 (0-4) *Opric este la al 4-lea succes consecutiv!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Metalurgistul Cugir a reuşit un rezultat excelent astăzi, învingând categoric în deplasare pe Arieşul Turda, scor 6-0, un set la zero, după ce la pauză conducea cu un neverosimil 4-0.

Nou-promovata de sub Drăgana continuă parcursul remarcabil şi a bifat a 4-a victorie consecutivă, trupa lui Opric clasându-se pe poziţia secundă a seriei, după Naţional Sebiş, ce s-a impus la Oşorhei, cu 3-0 (2-0). Arieşul Turda este a 4-a victimă a Cugirului în actuala stagiune după CS Ineu, Unirea Dej şi Sănătatea Cluj.Îi felicit pe băieţi pentru cum au jucat. Adversarii au căzut după 2-0, dar noi am rămas concentraţi până la final. Sincer, recunosc că  nu mă aşteptam la asemenea diferenţă de scor, care nu este o premieră pentru mine, am mai învins cu 7-0 pe Sighet, cu FC Hunedoara”, a declarat antrenorul Marius Opric, care a avut şi o răzbunare personală pentru că sezonul trecut Arieşul a făcut 0-0 cu gruparea de lângă Furnale. „Fotbalul îţi întoarce după cum îi dai… Acum mă bucur pentru acest succes, unul indubitabil, după ce am evoluat impecabil în actul întâi. Evoluţia ne demonstrează că putem şi vrem să ducem această serie cât mai mult”, a apreciat Marius Opric.

*O primă repriză de senzaţie, o victorie categorică!

Primele 45 de minute au fost un vis frumos pentru cugireni, ce au defilat pe teren. Lecţia de fotbal predată a cuprins şi golurile marcate de Cîrstean (17), Şuteu (24, 42), Itu (38), elevii lui Opric realizând un mitan perfect. Oamenii de atac ai lui Opric şi-au făcut datoria, lovind necruţător. Mai întâi Cîrstean a deschis scorul, marcând după două runde de secetă, iar apoi au ieşit la rampă veteranii Şuteu (a doua etapă consecutivă în care a punctat) şi Itu. După pauză au mai punctat D. Lupşan (71) şi Iovănescu (83) – goluri înscrise în inferioritate numerică. „Suntem foarte fericiţi pentru această serie de victorii. Se lucrează profesionist, e linişte la echipă, avem un lot foarte puternic şi valoros, într-un cuvânt toate condiţiile pentru a face performanţă! Trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ, să muncim şi astfel, rezultatele bune vor continua„, a spus marcatorul ultimului gol, Iovănescu, ce a spart gheaţa în acest sezon.

*Paşca dat afară, Fogoroşi curtat de Arieşul!

După Şuvagău, demis de la Unirea Dej, Paşca este al doilea antrenor ce-şi pierde postul în urma unui meci cu Metalurgistul. Turdenii s-au gândit deja la un înlocuitor şi l-au contactat pe Ştefan Fogoroşi, cu care au colaborat până în vară. Acesta are însă condiţii excelente la Arena Alba Iulia şi Arieşul a apelat la un alt albaiulian, Cornel Simtion, pentru a redresa corabia!

*Ultimele două goluri în 10…

Tiut le-a refuzat orice palidă consolare amfitrionilor, parând o lovitură de pedeapsă executată în minutul 61 de Boroştean, fază la care cugirenii au rămas în inferioritate numerică după ce Trăşcan a vătut cartonaşul roşu pentru un fault în propriu careu! Setea de goluri nu s-a stins însă, iar D. Lupşan (la prima reuşită stagională) şi Iovănescu au semnat umilinţa totală a Arieşului. „Suntem bucuroşi, mulţumiţi, fericiţi. Este o senzaţie extraordinară când vezi roadele muncii tuturor. Recunosc că nu-mi imaginam că vom învinge aşa net, dar scorul acesta este o consecinţă a prestaţiei. Nu vorbim de promovare, privim totul din aproape în aproape, scopul este să intrăm în play off„, a declarat vicepreşedintele Daniel Popa.

Cugirenii au acum 12 puncte, la o lungime în urma liderului din Sebiş. În runda următoare, trupa lui Opric are un alt examen extern, cu Şoimii Pâncota.

*Recordul extern al seriei!

Acest set de tenis extern scrie un record în Seria a 5-a: cea mai categorică victorie în deplasare, plus faptul că Metalurgistul a devenit cea mai prolifică echipă, cu 12 reuşite în 5 runde.

Pentru Metalurgistul au evoluat: Tiut – Al. Man, I. Buta, M. Radu, Trăşcan – Negură (66, Ispas), M. Neagu – D. Lupşan, Itu (46, D. Grozav), Şuteu (70, A. Ianc) Cîrstean (76, Iovănescu), rezerve Lăncrănjan – Tăban, Şuvaina. Antrenor Marius Opric.

Arieşul: Vaida – Ionescu (71, David), Şt. Popa, Muscă (78, Mocan), Siecoban, Maior (46, Grecu), Văscan, Boroştean, Moţet, Baciu (46, Morar), P. Muntean. Antrenor Marius Paşca.

Foto: Turdanews

[nggallery id=336]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

George Cozma (CSȘ Blaj) concurează vineri la Campionatul European Under 18 din Slovacia

Dan HENEGAR

Publicat

în

George Cozma (CSȘ Blaj) concurează vineri la Campionatul European Under 18 din Slovacia, în calificările probei de 800 metri La finele acestei săptămâni, aiudeanul George Cozma (CSȘ Blaj), recent medaliat cu bronz la Campionatele Balcanice Under 18 de la Maribor (Slovenia), va lua startul la Campionatul European Under 18, în perioada 18-21 iulie, în Slovacia, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea