FOTO/VIDEO: La Câmpeni sute de moți au strigat pentru a cincea oara ”Uniți salvăm Roșia Montană”!
Câmpeniul a găzduit, miercuri după-amiază, cel de-al 5-lea miting anti RMGC – cel mai mare organizat până acum în Apuseni. Dacă la locul obișnuit de desfășurare din centrul orașului s-au strâns peste 800 de persoane, la final, când participanții s-au deplasat în zona drumului național pe care trebuia să treacă microbuzul cu deputații din Comisia specială, numărul protestatarilor a ajuns la 1.000.
Pe lângă cei care au participat la primele patru acțiuni, printre manifestanți s-au aflat locuitori veniți din mai multe comune învecinate. De asemenea, a venit și fostul deputat Corneliu Olar, alături de grupul de localnici din comuna Horea care au participat mai devreme cu câteva ore la protestul de la Albac.
De departe, însă, cel mai bine primit și mai aclamat a fost Eugen David, liderul ecologiștilor de la Alburnus Maior – Roșia Montană, însoțit de un grup de tineri de la Greenpeace, care i-a îndemnat pe moți să nu renunțe la lupta împotriva demarării proiectului minier de la Roșia Montană și să nu dea avițiile Munților Apuseni străinilor. David a mai spus că a refuzat să se întâlnească cu deputații din Comisia Specială din Parlament deoarece aceștia nu au fost de acord să vină în mijlocul mulțimii și să-i asculte nemulțumirile și solicitările.
Discursurile organizatorilor și ale invitaților au fost însuflețite, periodic, cu vechi cântece de vitejie din Ardeal. Au fost și episoade de huiduieli, când s-a vorbit despre faptul că primarul Câmpeniului este un ”susținător al Gold-ului” și despre guvernanții pe care ”nu-i interesează soarta românilor și dau țara pe nimic”.
UPDATE: La restaurantul în care parlamentarii s-au întâlnit cu reprezentanții mediului de afaceri din zonă și reprezentanții unor ONG-uri (toți opozanți ai proiectului RMGC), numărul protestatarilor a trecut mult de 1.000 de persoane iar principalele lozinci scandate au fost ”Uniți salvăm Munții Apuseni” și ”Hoții”. La întâlnirea cu parlamentarii a vrut să participe și fostul deputat PDL Corneliu Olar care a afirmat ulterior că i-a fost interzis accesul. Oamenii au rămas la poarta restaurantului aproape o oră și jumătate (cât au durat discuțiile din interior) iar la ieșirea parlamentarilor s-a produs o adevărată busculadă în care protestatarii au forțat porțile închise, încercând să ajungă în curte. A fost nevoie de intervenția jandarmilor care au format un cordon prin care au ținut la distanță mulțimea astfel încât membrii comisiei să poată pleca.
Mai multe amănunte despre mitingul organizat la Câmpeni puteți citi în ediția tipărită de mâine a ziarului ”Unirea”
[nggallery id=320]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 4 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii