Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO-VIDEO: Piesa „Cinci femei de tranziţie” s-a jucat cu sala plină la Alba Iulia, în prefaţa Festivalului Internaţional de Teatru „Poveşti”

Alexandra Mates

Publicat

în

* Rodica Popescu Bitănescu – „Este pentru prima oară în 11 ani când ne bagă cineva în seamă cu „Cinci femei de tranziţie”

Piesa de teatru „Cinci femei de tranziţie”, din prefaţa Festivalului  Internaţional de Teatru „Poveşti” organizat de Teatrul de Păpuşi Prichindel” şi Consiliul Judeţean Alba s-a jucat cu sala plină la Alba Iulia. Cele cinci remarcabile actriţe, poveştile şi spiritul lor i-au amuzat şi au smuls ropote de aplauze de la sutele de spectatori prezenţi în sală, care pe tot parcursul spectacolului nu s-au mişcat de la locul lor. Tot duminică, Rodica Popescu Bitănescu şi-a lansat cartea „Triunghiul femeilor”.

În preambulul festivalului de teatru “Poveşti”, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia a urcat duminică, 22 septembrie, Rodica Popescu Bitănescu, atât în rol de actriţă şi regizor în piesa “Cinci femei de tranziţie”, cât şi de scriitoare. Înainte de a lua parte la spectacol, cei prezenţi în holul Casei de Cultură la ora 18.30 au putut asista la lansarea cărţii “Triunghiul femeilor”, semnată Rodica Popescu Bitănescu.

De la ora 19.00, a început „petrecerea femeilor de tranziţie”. Cinci remarcabile actriţe – Rodica Popescu Bitănescu, Viviana Alivizache, Magda Cernat, Tania Popa şi Aimee Iacobescu le-a prezentat publicului prezent cu har, haz şi sensibilitate tipologia feminină de ieri, de azi şi de mâine: femeia de tranziţie. Dialoguri simple şi adevărate, conflicte omeneşti, întrebări existenţiale şi destăinuri tulburătoare, ca între prietene, la o şuetă pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia. Un evantai multicolor de stări şi sentimente, într-un party al revelaţiilor. Taine, frustrări, suferinţe, fiecare şi le-a dezvăluit în timpul unei petreceri prilejuită de ziua de naştere a gazdei – Rodica Popescu Bitănescu.

„Este pentru prima oară în 11 ani când ne bagă cineva în seamă cu „Cinci femei de tranziţie”, a spus Rodica Popescu Bitănescu la finalul spectacolului.

Acelaşi eveniment va avea loc şi la Centrul Cultural „Iacob Mureşianu” Blaj luni, 23 septembrie, de la ora 18.30, şi marţi, 24 septembrie, tot de la ora 18.30, la Centrul Cultural „Lucian Blaga” din Sebeş.

Festivalul Internaţional de Teatru „Poveşti” de la Alba Iulia, a VIII-a ediţie, va avea loc în perioada 2-6 octombrie. Vezi aici programul, în ce locaţii se vor desfăşura spectacolele şi cât costă biletele.

Vă prezentăm mai jos imagini de la spectacolul „Cinci femei de tranziţie”:

[nggallery id=311]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU de vegetație uscată pe șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia: Intervin pompierii

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU de vegetație uscată pe șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia: Intervin pompierii Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit duminică după-masa pe șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia. Citește și: INCENDIU în Alba Iulia, cu degajare de fum, de la o oală cu mâncare uitată pe foc Detasamentul de pompieri Alba Iulia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea