Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Baza sportivă ”Aiudel”, la un pas de inaugurare

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Proiectul bazei sportive „Aiudel” a fost demarat în anul 2010, intenţia autorităţilor locale fiind aceea de a obţine de la Guvernul României cel puţin 70% din valoarea de 802.090 lei a investiţiei.

Chiar dacă solicitarea de finanţare a construcţiei bazei sportive, prin Programul de Dezvoltare a Infrastructurii şi a unor baze sportive din spaţiul rural, conform O.G. nr. 7/2006, fusese aprobată, surprizele neplăcute de care a avut parte municipalitatea din partea Guvernului României nu au lipsit. Prin H.G. nr. 977/20.09.2010, a fost alocată suma de 210.000 lei, din care până la sfârşitul lui 2010, autorităţile au putut cheltui efectiv 174.254,30 lei, restul trebuind returnat la bugetul de stat. Deşi, în anii 2011 şi 2012, autorităţile locale din Aiud au solicitat o nouă tranşă de bani, adresele transmise în repetate rânduri Guvernului României nu au mai primit niciun răspuns. Cu lucrările deja demarate, municipalitatea a trebuit să se descurce singură.     Din pricina faptului că bugetul local al Aiudului nu a putut acoperi valoarea lucrărilor, în aşa fel încât acestea să fie finalizate în 2012, aşa cum era prevăzut iniţial, perioada de execuţie a fost prelungită până la 30 august 2013. Din valoarea totală a investiţiei, 677.666 lei o reprezintă lucrările efectuate, iar restul sumelor au fost utilizate pentru plata serviciilor de proiectare şi a celor de dirigenţie de şantier, a avizelor şi a cheltuielilor cu racordarea la reţelele de utilităţi.
Baza sportivă ”Aiudel” este, în acest moment, în prag de finalizare. Aflată în partea vestică a municipiului Aiud, pe strada Voluntarilor, construcţia se întinde pe o suprafaţă de teren de aproape 11.000 mp. Ansamblul bazei sportive multifuncţionale cuprinde terenul de fotbal, din gazon natural, cu dimensiuni de 100×65 m, conforme cu prevederile UEFA, o pistă de atletism, cu două culoare de alergare din zgură sintetică şi o pistă de săritură în lungime. Baza sportivă mai cuprinde şi clădirea destinată vestiarelor, împrejurimile şi tribunele, care au o capacitate de 224 scaune.
O dată ce lucrările vor fi încheiate, Baza Sportivă ”Aiudel” îşi poate începe ”antrenamentele” pentru înlocuirea Stadionului Municipal ”Metalul”, care, de câţiva ani, a intrat în proprietate privată. Cu toate acestea, destinaţia lui nu a fost schimbată, iar echipa ”Metalul” şi-a desfăşurat aici pregătirile, dar şi meciurile oficiale. Stadionul ”Metalul” va fi utilizat şi de acum înainte pentru antrenamente, dar meciurile echipelor ”Metalul” şi ”Olimpia”, care, de la anul, ar putea fuziona, vor fi disputate doar pe stadionul noii baze sportive.
”De când stadionul ”Metalul”, aflat oricum într-o stare destul de precară, a intrat în proprietate privată, foarte mulţi aiudeni s-au temut că oraşul va rămâne fără stadion. Încă de atunci le-am dat asigurări că acest lucru nu se va întâmpla, iar, în 2010, am găsit posibilitatea de a obţine fonduri guvernamentale pentru construcţia unui nou stadion. Din păcate, fostul guvern s-a făcut că uită de acest proiect, aşa că a trebuit să suportăm cheltuieli de aproape 600.000 lei de la bugetul local. Asta a însemnat o prelungire inevitabilă a termenului de execuţie, dar, în curând, proiectul se va finaliza, iar baza sportivă va fi pregătită să preia activitatea celor mai importante două cluburi de fotbal din Aiud. Sper că investiţia pe care am făcut-o aici, cu eforturi mari, se va reflecta şi în viitoarele performanţe ale echipelor”, a declarat primarul municipiului Aiud. (aiudinfo.ro)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Bărbat din Reghin, județul Mureș, cu mandat de executare pentru act sexual cu minor, prins de polițiști: A fost depus la Penitenciarul Aiud

Bogdan Ilea

Publicat

în

Bărbat din Reghin, județul Mureș, cu mandat de executare pentru act sexual cu minor, prins de polițiști: A fost depus la Penitenciarul Aiud Un bărbat de 30 de ani, din județul Mureș, a fost depistat și reținut de polițiștii din Vințu de Jos  alături de polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției Municipale Alba Iulia. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea