Rămâi conectat

Curier Județean

Baza sportivă ”Aiudel”, la un pas de inaugurare

Publicat

în

Proiectul bazei sportive „Aiudel” a fost demarat în anul 2010, intenţia autorităţilor locale fiind aceea de a obţine de la Guvernul României cel puţin 70% din valoarea de 802.090 lei a investiţiei.

Chiar dacă solicitarea de finanţare a construcţiei bazei sportive, prin Programul de Dezvoltare a Infrastructurii şi a unor baze sportive din spaţiul rural, conform O.G. nr. 7/2006, fusese aprobată, surprizele neplăcute de care a avut parte municipalitatea din partea Guvernului României nu au lipsit. Prin H.G. nr. 977/20.09.2010, a fost alocată suma de 210.000 lei, din care până la sfârşitul lui 2010, autorităţile au putut cheltui efectiv 174.254,30 lei, restul trebuind returnat la bugetul de stat. Deşi, în anii 2011 şi 2012, autorităţile locale din Aiud au solicitat o nouă tranşă de bani, adresele transmise în repetate rânduri Guvernului României nu au mai primit niciun răspuns. Cu lucrările deja demarate, municipalitatea a trebuit să se descurce singură.     Din pricina faptului că bugetul local al Aiudului nu a putut acoperi valoarea lucrărilor, în aşa fel încât acestea să fie finalizate în 2012, aşa cum era prevăzut iniţial, perioada de execuţie a fost prelungită până la 30 august 2013. Din valoarea totală a investiţiei, 677.666 lei o reprezintă lucrările efectuate, iar restul sumelor au fost utilizate pentru plata serviciilor de proiectare şi a celor de dirigenţie de şantier, a avizelor şi a cheltuielilor cu racordarea la reţelele de utilităţi.
Baza sportivă ”Aiudel” este, în acest moment, în prag de finalizare. Aflată în partea vestică a municipiului Aiud, pe strada Voluntarilor, construcţia se întinde pe o suprafaţă de teren de aproape 11.000 mp. Ansamblul bazei sportive multifuncţionale cuprinde terenul de fotbal, din gazon natural, cu dimensiuni de 100×65 m, conforme cu prevederile UEFA, o pistă de atletism, cu două culoare de alergare din zgură sintetică şi o pistă de săritură în lungime. Baza sportivă mai cuprinde şi clădirea destinată vestiarelor, împrejurimile şi tribunele, care au o capacitate de 224 scaune.
O dată ce lucrările vor fi încheiate, Baza Sportivă ”Aiudel” îşi poate începe ”antrenamentele” pentru înlocuirea Stadionului Municipal ”Metalul”, care, de câţiva ani, a intrat în proprietate privată. Cu toate acestea, destinaţia lui nu a fost schimbată, iar echipa ”Metalul” şi-a desfăşurat aici pregătirile, dar şi meciurile oficiale. Stadionul ”Metalul” va fi utilizat şi de acum înainte pentru antrenamente, dar meciurile echipelor ”Metalul” şi ”Olimpia”, care, de la anul, ar putea fuziona, vor fi disputate doar pe stadionul noii baze sportive.
”De când stadionul ”Metalul”, aflat oricum într-o stare destul de precară, a intrat în proprietate privată, foarte mulţi aiudeni s-au temut că oraşul va rămâne fără stadion. Încă de atunci le-am dat asigurări că acest lucru nu se va întâmpla, iar, în 2010, am găsit posibilitatea de a obţine fonduri guvernamentale pentru construcţia unui nou stadion. Din păcate, fostul guvern s-a făcut că uită de acest proiect, aşa că a trebuit să suportăm cheltuieli de aproape 600.000 lei de la bugetul local. Asta a însemnat o prelungire inevitabilă a termenului de execuţie, dar, în curând, proiectul se va finaliza, iar baza sportivă va fi pregătită să preia activitatea celor mai importante două cluburi de fotbal din Aiud. Sper că investiţia pe care am făcut-o aici, cu eforturi mari, se va reflecta şi în viitoarele performanţe ale echipelor”, a declarat primarul municipiului Aiud. (aiudinfo.ro)

Publicitate

Curier Județean

FOTO VIDEO| Acțiune de deszăpezire pe Transalpina și DN75, la Arieșeni: Au intervenit utilajele cu lamă și material antiderapant

Publicat

în

FOTO VIDEO| Acțiune de deszăpezire pe Transalpina și DN75, la Arieșeni: Au intervenit utilajele cu lamă și material antiderapant

În cursul acestei săptămâni, zona Apusenilor a fost „încărcată” cu zăpadă, iar temperaturile scăzute nu au lăsat zăpada să se topească.

Astfel a avut loc o acțiune de deszăpezire, atât pe raza DN 67C, Transalpina, cât și pe DN 75, în Arieșeni.

Electrica Furnizare Discount

Utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Reamintim că meteorologii au emis o avertizare Cod galben de viscol, valabilă pentru zona de munte a județului Alba, la altitudini de peste 1.600 de metri.

Citește mai mult

Curier Județean

RADARE de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră, în perioada 21 – 23 ianuarie 2022

Publicat

în

RADARE de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră, în perioada 21 – 23 ianuarie 2022

Inspectoratul de Poliție Județean Alba a comunicat amplasarea radarelor pe drumurile din județ, în perioada 21 – 23 ianuarie 2022. Conducătorii auto sunt sfătuiți să circule cu atenție și în limitele vitezei legale, dacă este neaparat nevoie să o facă, dacă nu, sunt rugați să respecte restricțiile de circulație impuse de autorități.

Amplasarea radarelor în perioada 21 – 23 ianuarie 2022

Electrica Furnizare Discount

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7 Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori

Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu

Drumul Naţional 75 – Câmpeni – Gârda – Arieşeni

Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir – strada Victoriei

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac

Citește mai mult

Curier Județean

Calendar creștin ortodox, 22 ianuarie: Este prăznuit Sfântul Apostol Timotei – Omorât cu pietre de păgâni

Publicat

în

Calendar creștin ortodox, 22 ianuarie: Este prăznuit Sfântul Apostol Timotei – Omorât cu pietre de păgâni

Apostolul îi adresează lui Timotei două dintre epistolele sale cuprinse în Noul Testament și îl pomenește în alte două epistole.

În Epistola către Corinteni scrie: „…Pentru aceea chiar am trimis la voi pe Timotei, care este fiul meu iubit și credincios în Domnul…” (I Cor. IV, 16-17). În Epistola a II-a către Corinteni (I, 1) și în cea către Coloseni (I, 1) îl numește „fratele său”.

Sfântul Apostol Pavel l-a cunoscut pe Timotei când a mers pentru prima oară în Listra, un oraș din centrul Anatoliei.

Electrica Furnizare Discount

Acesta era născut dintr-o mamă evreică și un tată grec, Datorită mamei și bunicii sale, copilul învățase legea iudaică. Întrucât era grec, a iubit și filozofia.

În multe privințe, Timotei se asemăna cu Sfântul Apostol Pavel. Amândoi cunoșteau foarte bine legea iudaică, amândoi erau învățați și erau mânați de același dor de a cunoaște cele ale lui Dumnezeu.

Întâlnirea dintre Pavel și Timotei a fost decisivă. Sfântul Apostol Pavel a predicat Evanghelia în Listra și foarte mulți dintre elini și evrei au crezut și s-au botezat. Între aceștia s-a aflat și tânărul Timotei, care a devenit imediat unul dintre ucenicii apropiați ai Sfântului Pavel.

Citește și: MESAJE de PASTE fericit  • Texte cu URARI, FELICITARI, SMS -uri frumoase, haiose şi amuzante de Sfintele Pasti • Felicitări de Paşte pentru persoanele dragi, prieteni, părinți, profesori, bunici, colegi, iubit(ă), sefi. Felicitare de Paște
Neputând încă să călătorească, din pricina vârstei fragede, Sfântul Apostol Pavel l-a lăsat acasă în grija unor dascăli pricepuți.

Dar după câțiva ani, pornind Sfântul Pavel în călătoria a II-a apostolică, adică între ani 49-54, însoțit de Sila, a venit din nou în Listra și l-a luat și pe Timotei cu el la apostolie.

Din Listra au trecut în Macedonia (anul 52). Au propovăduit în Filipi, în Tesalonic și Bereea. Timotei a rămas aici ca să întărească pe credincioși în sfânta învățătură.

După aceea a fost trimis de Sfântul Pavel la Tesalonic să mângâie și să încurajeze pe cei de acolo. Ceva mai târziu s-a întâlnit cu dascălul său în Corint și s-au dus la Ierusalim, apoi la Efesunde au stat mai bine de doi ani.

Cum creștinii din Corint aveau nevoie de ajutor în păstrarea credinței, Timotei a fost trimis la ei.
Apoi, întâlnindu-se iarăși în Troada, s-au întors în Palestina. De data aceasta, Sfântul Apostol Pavel a fost prins în Cezareea și trimis la Roma. Timotei l-a însoțit și în capitala imperiului.

După ce Sfântul Ioan Evanghelistul, primul Episcop al Efesului, a fost alungat de împăratul Domitian în insula Patmos, Sfântul Timotei a devenit el episcop al Efesului.

La data de 22 ianuarie 97 păgânii din Efes l-au ucis cu pietre pe Sfântul Apostol Timotei, care a primit astfel cununa muceniciei.

În anul 356, sfintele lui moaște au fost duse în Constantinopol de Sfântul Artemie Duxul, din porunca împăratului Constantin, și au fost puse în Biserica „Sfinților Apostoli”, alături de cele ale Sfinților Luca și Andrei.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare