Rămâi conectat

Politică Administrație

VIDEO: Francezii și britanicii desfințează taberele de romi. Nu mai suportă mizeria, cerșetoria și hoția

Bogdan Presecan

Publicat

în

Povestea taberelor de romi din Franța și Marea Britanie, în marea lor majoritate proveniți din România, continuă cu un nou episod. Presa din aceste țări a readus în prim plan situația romilor, după ce în ultima perioadă au fost semnalate mai multe acțiuni de desființare a cuiburilor de romi de la periferiile mai multor orașe.

Exasperați de eșecul autorităților de a rezolva această problemă, membrii mai multor comunități din Franța s-au mobilizat și au purces la distrugerea taberelor de romi și alungarea acestora, motivând reacția întârziată a instituțiilor statului în ceea ce privește această chestiune. Aceștia se plâng că zonele în care s-au campat grupurile de romi sunt insalubre, reprezentând un risc crescut de îmbolnăvire pentru întreaga comunitate și generează cerșetorie și infracționalitate. Francezii care au inițiat astfel de acțiuni au explicat că nu mai sunt dispuși să aștepte o decizie judecătorească pentru desființarea acestor tabere ilegale și vor continua să i-a singuri măsuri.

În ceea ce privește Marea Britanieî, în urmă cu câteva zile polițiștii și ofițerii de la Serviciul de Imigrație au distrus o tabără de romi situată la marginea orașului Marble Arch. Acțiunea a urmat numeroaselor plângeri ale locuitorilor localității legate de comportamentele anti-sociale ale membrilor minorității rome.

Potrivit BBC News, o parte dintre romii evacuați au acceptat să se întoarcă în România cu o cursă de avion plătită de Guvernul Britanic. Potrivit aceleași surse, muți dintre romii evacuați au declarat că este mai bine să nu ai nimic dar să stai în Anglia, decâr să nu ai nimic în România.

Numărul taberelor de romi din Franța și din Marea Britanie a continuat să crească odată cu venirea căldurii, numeroși etnici din România luând drumul occidentului.

Această problemă pare a fi însă fără rezolvare, dacă luăm în considerare eșecurile sucesive înregistrate în acest sens de Guvernele României și, mai ales, eșecurile măsurilor și programelor UE de reintegrare a romilor, pentru care s-au cheltuit și continuă să se cheltuiască fără rezultate zeci de milioane de euro pe an doar la nivelul țării noastre.

Vezi aici VIDEO cu evacuarea romilor din Marble Arch!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

ALEGERI parlamentare de Ziua Națională, pe 1 decembrie 2024. Când își votează românii viitorul președinte

Ziarul Unirea

Publicat

în

ALEGERI parlamentare de Ziua Națională, pe 1 decembrie 2024. Când își votează românii viitorul președinte Liderii coaliției de guvernare au decis, joi, 4 iulie 2024, data la care se vor organiza prezidențialele. Astfel, prezidențialele vor fi organizate pe 24 noiembrie și 8 decembrie, iar parlamentarele pe 1 decembrie. Coaliția de guvernare a finalizat discuțiile pe […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea