Daimler-STC vrea terenul de 10.000 de mp, pe care se află Staţia meteorologică Sebeş. Cj Alba face demersuri la Guvern
Consiliul Județean Alba a început demersurile pentru relocarea Staţiei meteorologice Sebeş într-o altă locație decât cea în care funcționează în prezent. Terenul, având o suprafață 9.514 metri pătrați, este dorit de investitorul german Daimler – SC Star Assembly SRL, căruia nu îi mai ajunge terenul pentru a-și dezvolta unitățile de producție.
Este pentru a doua oară când Stația Meteo Sebeș este relocată pe un alt teren pentru dezvoltarea unor investiții în municipiu. Prima dată a fost mutată la solicitarea investitorului SC Frati, care a construit actuala fabrică Kronospan.
Asfel, consilierii județeni, vor supune votului, luni, 29 iulie, un proiect de hotărâre prin care se solicită Guvernului României trecerea din domeniul public al Statului şi din administrarea Administraţiei Naţionale de Meteorologie în domeniul public al Judeţului Alba şi în administrarea Consiliului Judeţean Alba a imobilului compus din teren şi construcţii, în suprafaţă de 9514 mp., situat administrativ în extravilanul municipiului Sebeş, în locul denumit „Glod”, judeţul Alba, înscris în Cartea Funciară nr.75657 Sebeş, cu nr. top 7826/2/1-7829-
Potrivit raportului de specialitate redactat de aparatul tehnic al Consiliului Județean Alba, “în vederea derulării unei investiţii de cca 300 000 milioane lei la Sebeş Societatea Comercială
Star Assembly SRL cu sediul social în municipiul Sebeş, str. Industriilor FN, judeţul Alba având ca obiect de activitate fabricarea lagărelor, angrenajelor, cutiilor de viteză şi a elementelor mecanice s-a adresat Consiliului Judeţean Alba pentru a se lua în discuţie aspecte referitoare la amplasamentul investiţiei. în prezent, societatea deţine două unităţi de producţie în extravilanul municipiului, Sebeş, la periferia de vest, în, zona denumită „Glod” urmând a extinde investiţia cu o nouă unitate de producţie care va avea ca obiect predominant de activitate producerea cutiilor de viteză în serie.
Se preconizează ca procesul de producţie pentru noua unitate să fie deservit de clădiri cu destinaţia hala de producţie, clădire logistică, clădire reciclare, clădire pentru depozitarea cutiilor pentru componente, casa poartă şi clădire pentru transformator.
Pentru funcţionarea celor trei unităţi de producţie în sistem integrat investitorul SC Star Assembly SRL a achiziţionat teren în suprafaţă de 130 000 mp. care s-a dovedit insuficient. în vederea asigurării, suprafeţei de teren necesară investiţiei s-a. identificat terenul în suprafaţă de 9514 mp înscris în Cartea Funciară nr.75657 Sebeş, cu nr. top 7826/2/1-7829-7833/3 care, în prezent, este ocupat de Staţia Meteorologică Sebeş compusă din: clădire staţie meteo în suprafaţa 113,12 mp., construcţie parter cu destinaţia de magazie în suprafaţă construită de 20 mp., platformă măsurători, în suprafaţa de 676 mp. Şi împrejmuire metalică cu stâlpi metalici şi plasă din sârmă ghimpată.
Sub aspectul regimului juridic, acest teren se află în prezent, în domeniul public al Statului şi în administrarea Administraţiei Naţionale de Meteorologie, astfel cum rezultă din Anexa nr.2 (nr. crt. 327,328) la Hotărârea Guvernului nr. 1259/2011 pentru modificarea şi completarea anexei nr. 12 la Hotărârea Guvernului nr. 1.705/2006 privind aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului.
Pentru operativitatea procedurilor juridice premergătoare demarării investiţiei, s-a identificat, într-o primă etapă, soluţia iniţierii de către Consiliul Judeţean Alba în cooperare cu Instituţia Prefectului-Judeţul Alba a unui proiect de hotărâre de Guvern pentru trecerea terenului pe care se află amplasată Staţia meteorologică Sebeş din domeniul public al Statului şi din Administrarea Administraţiei Naţionale de Meteorologie în domeniul public al Judeţului Alba şi în administrarea Consiliului Judeţean Alba.”
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 5 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii