Secretele care stau in spatele emisiunilor de divertisment
Lupta tot mai stransa dintre televiziuni de a-si aloca un numar cat mai mare de telespectatori este cel mai usor de detectat in cadrul emisiunilor de divertisment. Multe dintre acestea retin structurile clasice cu care eram obisnuiti, in timp ce altele propun abordari cu totul noi si inovative, tocmai pentru a pastra un sens de prospetime de la un sezon la altul.
Din aceste cauze, telespectatorii au devenit suficient de rasfatati incat sa aiba gusturi foarte specifice atunci cand vine vorba de astfel de emisiuni.
Mai mult, trecerea unei emisiuni foarte populare de la un sezon la altul creeaza suspans si, implicit, creste ratingul respectivului program, in special atunci cand ideea din spatele emisiunii (sau, altfel spus, brandul sub care lucreaza) este suficient de pertinenta si de atractiva in acelasi timp.
Importanta emisiunilor reality show
In ultimii ani, putine emisiuni clasice au mai reusit sa concureze cu cele de reality show. Felul in care aceste emisiuni au stiut cobori in strada, modul discret, aproape elegant, prin care au patruns in casele oamenilor, si detaliile subiacente ce decurg dintr-o atare perspectiva le-au adus acestor emisiuni un nivel de credibilitate si de popularitate nemaiintalnit.
Ideea geniala care sta in spatele tuturor acestor show-uri este ca induc visul ca fiecare telespectator participa in mod activ la emisiune: Doriti sa ramana Georgiana cu Denis? Ce parere aveti despre modul in care isi creste doamna Popescu fiica adolescenta? Ce considerati ca ar trebui sa faca parintii Ioanei daca ea a hotarat sa ii paraseasca pentru un tanar cu viitor chestionabil? Toate aceste posibile intrebari mentin si intaresc legatura dintre telespectator si platoul de filmare in asemenea masura incat multi din cei din prima categorie nu concep ca ar putea rata episodul saptamanal.
In plus, gradul de veridicitate al acestor emisiuni atrage prin similitudinile pe care le stabileste intre cei din platou si cei de acasa. Astfel, distanta este de doua ori redusa si senzatia ca participam activ (ceea ce, de fapt, chiar putem face) la emisiune devine certitudine.
Un exemplu elocvent: Mireasa pentru fiul meu
In linia acestor emisiuni, Mireasa pentru fiul meu a dezvoltat o structura extrem de dialogica, prin care atat cei direct implicati cat si telespectatorii au sansa de a interactiona cu scopul de a duce la bun sfarsit ideea emisiunii, si anume stabilirea cuplului ideal, dincolo de intrigile de culise sau de conflictele fatise.
Sansa emisiunii este data si de faptul ca atat baietii si fetele, cat si mamele baietilor sau chiar rudele acestora, au un punct de vedere foarte bine delimitat, ceea ce le da posibilitatea de a-si alege destul de repede tabara din care vor sa faca parte. In consecinta, toate aceste fapte reusesc sa creasca intr-un mod evident si constant ratingul emisiunii.
Aceasta realitate este vizibila de la o saptamana la alta si de la un sezon la altul, telespectatorii fiind tot mai incantati de variantele posibile care pot avea loc in viitor in functie de alegerile celor din platou, dar, in acelasi timp, si in functie de voturile lor saptamanale sau contextuale.
Sursa: Blogul emisiunii Mireasa Pentru Fiul Meu
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Economie
Anunț prelungire apeluri de selecție proiecte măsurile: M1/6B, M2/2A, M3/6A EURI, M3/6A FEADR, M6/3A
Anunț prelungire apeluri de selecție GRUPUL DE ACŢIUNE LOCALĂ ASOCIAŢIA ŢARA SECAŞELOR ALBA-SIBIU anunță public prelungirea sesiunilor de cereri de proiecte LEADER aferentă măsurilor: I.MĂSURA M1/6B-,,Dezvoltarea si modernizarea satelor din microregiunea Ţara Secașelor” Număr de referință al sesiunii cererii de proiecte: M19.2-M1/6B-07/18.10.2024-31.10.2024 Data limita pentru depunerea proiectelor: 27 noiembrie 2024. II.MĂSURA M2/2A – ,,Soluţii inovative […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 4 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii