Hidroserv Sebeș ar putea scăpa de disponibilizări. Nu și de plecări voluntare sau pensionări de lux
După ce miercuri filiala din Sebeș a companiei de stat Hidroelectrica a scăpat oficial de restructurarea anunțată printr-un comunicat remis presei de societatea din domeniul energetic, reorganizare care presupune disponibilizarea a 150 de angajați la nivelul întregii țări, o veste bună vine și pentru cei aproape 200 de angajați ai Hidroserv Sebeș, cealaltă filială a S.C. “Hidroelectrica” S.A din județul Alba.
Societatea comerciala “Hidroserv “ Sebes S.A. are ca principal scop asigurarea de servicii de reparații și alte activități cu caracter de prestări de servicii în domeniul producerii de energie hidro.
Asta în condițiile în care sute de angajați la nivelul filialelor Hidroserv din țară urmează să fie disponibilizați începând cu 1 iulie, când compania va intra în reorganizare. Atunci, toate filialele care în prezent au personalitate juridică vor fi desființate, urmând să funcționeze în continuare ca susursale ale companiei “mamă” – Hidroserv București.
Până la sfârșitul lunii însă la Hidroserv Sebeș s-ar putea înregistra mai multe plecări “voluntare”, fiind vorba de plecări la cerere și pensionari.
Una dintre aceste pensionări ar putea fi chiar cea a directorului adjunct despre care scriam în urmă cu o săptămână ca fiind angajatul la stat cu cel mai mare salariu din județul Alba. Florin Radu, care de aproape 10 ani află în funcția de director adjunct tehnic la Hidroserv Sebeș SA, unde câștigă nu mai puțin de 11.291 lei net lunar, echivalentul a 2.500 de euro, ar putea fi una dintre plecările “voluntare”. Interesant este faptul că domnul Radu are un salariu de circa trei ori mai mare ca cel al superiorului său, directorul executiv.
Din cei circa 180 de angajați câți are în prezent filiala, în urma posibilelor plecări la cerere și pensionări, vor rămâne aproximativ 170.
Vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Florin Roman, a precizat în legătură cu situația de la Hidroserv, că în urma demersurilor făcute la Guvern, împreună cu Alexandru Bogdan – directorul filialei din Sebeș și cu liderul de sindicat din cadrul societății, vizavi de strategia de reorganizare a companiei de stat, există motive întemeiate să creadă că disponibilizările, ce urmează să fie făcute odată cu reorganizarea de la 1 iulie, nu vor afecta și filiala din Sebeș.
“Astăzi am transmis o adresă la București, în urma unor discuții purtate la Guvern, in care argumentez că Hidroserv Sebes, atat timp cât este una din cele două sucursale din țară pe profit, nu trebuie afectată de disponibilizări.
Dacă în cazul Hidroelectrica reducerea costurilor nu înseamnă și desființarea filialelor, înțeleg că la Hidroserv toate filialele vor fi desființate si nu va mai rămâne decât o entitate națională. Sper ca aceste demersuri saă fie încununate de succes și nimeni să nu fie disponibilzat de la Hidroserv Sebeș după reorganizare”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Alba.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 6 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii