Rămâi conectat

Ştirea zilei

Hidroserv Sebeș ar putea scăpa de disponibilizări. Nu și de plecări voluntare sau pensionări de lux

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

hidroservDupă ce miercuri filiala din Sebeș a companiei de stat Hidroelectrica a scăpat oficial de restructurarea anunțată printr-un comunicat remis presei de societatea  din domeniul energetic, reorganizare care presupune disponibilizarea a 150 de angajați la nivelul întregii țări, o veste bună vine și pentru cei aproape 200 de angajați ai Hidroserv Sebeș, cealaltă filială a S.C. “Hidroelectrica” S.A din județul Alba.

Societatea comerciala “Hidroserv “ Sebes S.A. are ca principal scop asigurarea de servicii de reparații și alte activități cu caracter de prestări de servicii în domeniul producerii de energie hidro.

Asta în condițiile în care sute de angajați la nivelul filialelor Hidroserv din țară urmează să fie disponibilizați începând cu 1 iulie, când compania va intra în reorganizare. Atunci, toate filialele care în prezent au personalitate juridică vor fi desființate, urmând să funcționeze în continuare ca susursale ale companiei “mamă” – Hidroserv București.

Până la sfârșitul lunii însă la Hidroserv Sebeș s-ar putea înregistra mai multe plecări “voluntare”, fiind vorba de plecări la cerere și pensionari.

Una dintre aceste pensionări ar putea fi chiar cea a directorului adjunct despre care scriam în urmă cu o săptămână ca fiind angajatul la stat cu cel mai mare salariu din județul Alba. Florin Radu, care de aproape 10 ani află în funcția de director adjunct tehnic la Hidroserv Sebeș SA, unde câștigă nu mai puțin de 11.291 lei net lunar, echivalentul a 2.500 de euro, ar putea fi una dintre plecările “voluntare”. Interesant este faptul că domnul Radu are un salariu de circa trei ori mai mare ca cel al superiorului său, directorul executiv.

Din cei circa 180 de angajați câți are în prezent filiala, în urma posibilelor plecări la cerere și pensionări, vor rămâne aproximativ 170.

Vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Florin Roman, a precizat în legătură cu situația de la Hidroserv, că în urma demersurilor făcute la Guvern, împreună cu Alexandru Bogdan – directorul  filialei din  Sebeș  și cu liderul de sindicat din cadrul societății, vizavi de strategia de reorganizare a companiei de stat, există motive întemeiate să creadă că disponibilizările, ce urmează să fie făcute odată cu reorganizarea de la 1 iulie, nu vor afecta și filiala din Sebeș.

“Astăzi am transmis o adresă la București, în urma unor discuții purtate la Guvern, in care argumentez că Hidroserv Sebes, atat timp cât este una din cele două sucursale din țară pe profit, nu trebuie afectată de disponibilizări.

Dacă în cazul Hidroelectrica reducerea costurilor nu înseamnă și desființarea filialelor, înțeleg că la Hidroserv toate filialele vor fi desființate si nu va mai rămâne decât o entitate națională. Sper ca aceste demersuri saă fie încununate de succes și nimeni să nu fie disponibilzat de la Hidroserv Sebeș după reorganizare”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea