FOTO: Campania “ Let’s Do It, România – Școala mea Verde”, la Centrul Școlar de Educație Incluzivă din Alba Iulia
Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă din Alba Iulia se află pe lista şcolilor înscrise şi acceptate în proiectul “Şcoala mea Verde”, coordonat de echipa celui mai mare proiect de implicare din România -”Let’s Do It, România”. Acest proiect se adresează unităţilor de învăţământ a căror clădire necesită consolidare şi reprezintă o direcţie de acţiune pentru copii şi pentru şcolile acestora.
Principalul obiectiv al proiectului este realizarea unei ample acţiuni pentru renovarea unităţilor de învăţământ din România. Lansat la începutul acestei luni de Echipa „Let’s Do It, România!”, proiectul „ Şcoala mea verde” are ca obiectiv principal responsabilizarea unităţilor de învăţământ faţă de mediu şi renovarea şcolilor folosind materiale ecologice.
Prima etapă, de desfăşurare de activităţi educative, ecologice şi de voluntariat s-a desfăşurat deja, în perioada 27-31 mai 2013. În această etapă, cadrele didactice ale şcolii au avut misiunea de a prezenta elevilor ce înseamnă ecologia şi protecţia mediului. Aceste prezentări au fost menite să atragă atenţia elevilor în sensul protejării mediului înconjurător.
Astfel, elevii au participat la activităţi creative de educaţie, ecologice sau de voluntariat sub forma unor dezbateri informative, jocuri, confecţionarea de obiecte artizanale, decorative sau de uz casnic din materiale reciclabile, amenajarea zonei verzi din şcoală, realizarea de căsuţe pentru adăpostirea păsărilor, activităţi de informare şi prezentare despre importanţa ecologiei şi necesitatea protecţiei mediului. Tot în această etapă, a fost organizată o acţiune de educare ecologică în rândul elevilor, părinţilor şi al membrilor comunităţii, acţiune derulată în parteneriat cu Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului Alba şi cu ROMARE Alba Societate Cooperativă.
Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă din Alba Iulia a îndeplinit toate condiţiile de înscriere, calificându-se pentru şi pentru cea de-a doua etapă. Etapa a II-a constă în desfăşurarea activităţilor de colectare selectivă a deşeurilor: plastic, aluminiu, sticlă, hârtie, carton, baterii, corpuri de iluminat, DEEE (deşeuri electronice, electrice şi electrocasnice) stricate/ ieşite din uz. Timp de trei zile (5-7 iunie 2013), elevi, cadre didactice şi părinţi vor colecta selectiv deşeurile din anumite zone ale oraşului, pe care le vor aduna în spaţiul ROMARE ALBA destinat colectării materialelor reciclabile.
Acest proiect îşi propune să încurajeze comportamentul responsabil faţă de mediu şi nu doar în rândul copiilor, ci şi al profesorilor şi al părinţilor.
„Între şcolile înscrise în proiect va exista o competiţie care la final va desemna cel puţin o unitate de învăţământ care se va bucura de o reamenajare (izolare termică, instalaţie încălzire, renovare/schimbare acoperiş, corpuri de iluminat ecologice etc)”
Această iniţiativă e creată pentru oameni, iar toţi membrii comunităţii care doresc să participe la acţiune sunt invitaţi să li se alăture elevilor şi dascălilor.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Cum va fi VREMEA până în ajun de Crăciun: Temperaturi normale pentru această perioadă, în preajma sărbătorilor. Prognoza METEO de la ANM, pentru următoarele 4 săptămâni
Cum va fi VREMEA până în ajun de Crăciun: Temperaturi normale pentru această perioadă, în preajma sărbătorilor. Prognoza METEO de la ANM, pentru următoarele 4 săptămâni Meteorologii ANM au publicat vineri, 22 noiembrie 2024, estimările pentru următoarea lună, oferind primele indicii despre cum va fi vremea în preajma sărbătorilor de iarnă. Conform prognozei, săptămâna de […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 39 de minute
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii