În apropierea celor două Catedrale din Cetate se vor vinde doar produse realizate de artiști plastici și artizani
Activitatea de comerț ce se va desfășura în Cetatea din Alba Iulia, în urma licitației pentru spațiile special alocate, a fost reglementată strict, printr-o hotărâre de consiliu local aprobată în ședința de astăzi, care prevede că pe amplasamentele din apropierea celor două Catedrale este permisă numai comercializarea produselor realizate de artiști plastici și artizani în ateliere proprii.
Este vorba despre comerțul ce se va desfășura în trăsurile de epocă special amenajate, în 13 locații din Cetatea Alba Carolina, care se vor închiria prin licitație publică. În celelalte 9 locații vor fi permise doar produsele artizanale de tip suveniruri sau cele care marchează evenimente, festivaluri cu tematică, sărbători religioase (Crăciun, Paște) sau laice (Zilele Orașului, Zilele Cetății Medievale), realizate de artiști plastici și artizani în ateliere proprii.
Decizia a fost luată deoarece ”pentru a aduce viață în Cetatea Vauban din Alba Iulia este nevoie, printre altele, de desfășurare a unui comerț stradal care, prin calitatea sa, să contribuie la punerea în valoare a Cetății și a celorlalte obiective istorice și culturale aflate în incinta acesteia. Prin urmare se impune reglementarea cât mai strictă a produselor ce urmează a se comercializa, scopul urmărit fiind promovarea artizanilor autentici și a produselor fabricate (manufacturate) de aceștia și înlăturarea de la comercializare a produselor de fabrică”, după cum a precizat consilierul juridic Mihai Pripon.
Consiliul Local al municipiului Alba Iulia a aprobat în şedinţa de la sfârșitul lunii martie ”Regulamentul privind desfășurarea activităților comerciale de tipul comerț stradal în Cetatea Alba Carolina zona interioară a fortificației, delimitată de conturul exterior al bastioaneior și curtinelor municipiului”.
Sunt admise trei tipuri de comerț ambulant: în trăsuri de epocă special amenajate, amplasate în 13 locaţii; cu mobilier urban – tonetă mobilă, fără staționare pe domeniul public; comerț ambulant cu caracter temporar pe perioada desfăşurării evenimentelor organizate sau aprobate de Primăria municipiului numai în corturile puse la dispoziţie de administraţia publică locală si pe locaţiile încrise în contractul de închiriere. De asemenea, vor fi amenajate 2 terase, în Piața Cetății.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Publicitate electorală: Alianța PNL-PSD prinde rod și la Alba Iulia, în jurul banilor și domeniului public
Alianța PNL-PSD prinde rod și la Alba Iulia, în jurul banilor și domeniului public PSD și PNL = lovele. E un lucru pe care tot mai mulți oameni îl văd și înțeleg, în ciuda unui teatru ieftin în care cele două partide mimează cearta. PNL și PSD nu doar că guvernează împreună, însă iubirea de […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 5 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii