Cercetaşii albaiulieni şi-au încheiat aventura austriacă
Cei 60 de cercetaşi ai Centrului Local „Axente Sever” Alba Iulia care au participat la campul internaţional „Get Connected 2011” organizat cu cercetaşii din Hörsching s-au întors din Austria. Aventura lor a început cu vizitarea obiectivelor turistice importante şi a Grădinii Zoologice din Budapesta. După ce au înnoptat la un hostel lângă Viena, cercetaşii albaiulieni au ajuns la locul de camp, fiind întâmpinaţi de către gazdele lor – cercetaşii austrieci. A urmat o drumeţie de două zile, în care au străbătut aproximativ 30 de kilometri, pe parcursul căreia au observat frumuseţile peisajului din Austria, au înnoptat sub cerul liber şi au avut ocazia de a petrece câteva ore la piscină, bucurându-se de soare şi apă caldă. Cercetaşii austrieci au pregătit apoi o excursie în oraşul Linz, unde tinerii albaiulieni au vizitat Centrul Ars Electronica şi proiectul „Euforie la înălţime”, dar şi alte obiective turistice din oraş.
În ultimele 3 zile, programul s-a desfăşurat mai mult în preajma campului (taberei). Temerarii (clasele V-VIII) au organizat ateliere pentru lupişori (cei mai mici cercetaşi, ciclul primar), iar exploratorii (liceeni) şi seniorii (majori) au mers în Konigswiesen la o „vânătoare de comori”, un mic „treasure hunt”, care le-a dat prilejul să cunoască mai bine oraşul. Patrulele de cercetaşi, inclusiv liderii au pus la punct un spectacol de circ şi au devenit artişti pentru colegii lor. Astfel, toţi cercetaşii au văzut clovni, lei, o focă, pinguini, cai şi au ascultat poveşti amuzante.
Cercetaşii albaiulieni au promovat cultura gastronomică naţională, deoarece seara au gătit mâncare tradiţională românească: tocăniţă de pui cu mămăliguţă, plăcinte cu brânză şi omletă, având totodată ocazia de a gusta din preparatele pregătite de austrieci. În drum spre Alba Iulia, s-au oprit să viziteze Viena, minunata capitală a valsului.
„Experienţa a fost frumoasă. Am făcut schimb de eşarfe cercetăşeşti, ne-am împrietenit, ne-am promis că vom ţine legătura. Mulţi dintre noi am aflat ce înseamnă un camp internaţional şi ne dorim să mai avem parte de astfel de evenimente. Până atunci, ne-au rămas amintirile, pozele şi o vacanţă de vară plină de evenimente”, au spus bucuroşi cercetaşii albaiulieni.
Robert GHERGU
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Marius Bațu, fost membru al legendarei Pasărea Colibrii, a trecut la cele veșnice: „Un artist deosebit, o voce minunată”
Marius Bațu, fost membru al legendarei Pasărea Colibrii, a trecut la cele veșnice: „Un artist deosebit, o voce minunată” Zi neagră în lumea muzicală din România. Marius Bațu, un artist deosebit cu o voce minunată, fost membru al legendarei Pasărea Colibrii, a trecut la cele veșnice. Anunțul decesului a fost făcut de Nicu Alifantis. Citește […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 17 ore
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act
-
Opinii - Comentariiacum o zi
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii