Rămâi conectat

Actualitate

Cercetaşii albaiulieni şi-au încheiat aventura austriacă

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Cei 60 de cercetaşi ai Centrului Local „Axente Sever” Alba Iulia care au participat la campul internaţional „Get Connected 2011” organizat cu cercetaşii din Hörsching s-au întors  din Austria. Aventura lor a început cu vizitarea obiectivelor turistice importante şi a Grădinii Zoologice din Budapesta. După ce au înnoptat la un hostel lângă Viena, cercetaşii albaiulieni au ajuns la locul de camp, fiind întâmpinaţi de către gazdele lor – cercetaşii austrieci. A urmat o drumeţie de două zile, în care au străbătut aproximativ 30 de kilometri, pe parcursul căreia au observat frumuseţile peisajului din Austria, au înnoptat sub cerul liber şi au avut ocazia de a petrece câteva ore la piscină, bucurându-se de soare şi apă caldă. Cercetaşii austrieci au pregătit apoi o excursie în oraşul Linz, unde tinerii albaiulieni au vizitat Centrul Ars Electronica şi proiectul „Euforie la înălţime”, dar şi alte obiective turistice din oraş.
În ultimele 3 zile, programul s-a desfăşurat mai mult în preajma campului (taberei). Temerarii (clasele V-VIII) au organizat ateliere pentru lupişori (cei mai mici cercetaşi, ciclul primar), iar exploratorii (liceeni) şi seniorii (majori) au mers în Konigswiesen la o „vânătoare de comori”, un mic „treasure hunt”, care le-a dat prilejul să cunoască mai bine oraşul. Patrulele de cercetaşi, inclusiv liderii au pus la punct un spectacol de circ şi au devenit artişti pentru colegii lor. Astfel, toţi cercetaşii au văzut clovni, lei, o focă, pinguini, cai şi au ascultat poveşti amuzante.
Cercetaşii albaiulieni au promovat cultura gastronomică naţională, deoarece seara au gătit mâncare tradiţională românească: tocăniţă de pui cu mămăliguţă, plăcinte cu brânză şi omletă, având totodată ocazia de a gusta din preparatele pregătite de austrieci. În drum spre Alba Iulia, s-au oprit să viziteze Viena, minunata capitală a valsului.
„Experienţa a fost frumoasă. Am făcut schimb de eşarfe cercetăşeşti, ne-am împrietenit, ne-am promis că vom ţine legătura. Mulţi dintre noi am aflat ce înseamnă un camp internaţional şi ne dorim să mai avem parte de astfel de evenimente. Până atunci, ne-au rămas amintirile, pozele şi o vacanţă de vară plină de evenimente”, au spus bucuroşi cercetaşii albaiulieni.
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

18-19 iulie 2024 | COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba și alte județe din țară: Vijelii, grindină, descărcări electrice și averse torențiale

Ziarul Unirea

Publicat

în

18-19 iulie 2024 | COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba și alte județe din țară: Vijelii, grindină, descărcări electrice și averse torențiale ANM A emis joi dimineața o avertizare meteo cod galben de furtună valabil în Alba și alte județe din țară, în intervalul 18 iulie, ora 10 – 19 iulie, ora 02. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea