Rămâi conectat

Actualitate

Şcoala gimnazială Daia Română – calificată în semifinalele fazei finale a ONSS la handbal masculin!

Dan HENEGAR

Publicat

în

 Participantă la faza finală a Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar, la handbal băieţi, gimnaziu, mediul rural de la Buzău, Şcoala gimnazială Daia Română s-a calificat în semifinale şi a jucat finala mică! Echipa pregătită de Paul Ciucă, un profesor îndrăgostit de meserie a început cu stângul turneul, pierzând primul meci 11-23 (4-12) cu Şcoala „Ştefan Ciobotăraşu” Lipovăţ (Vaslui). Dăienii şi-au revenit din pumni, au depăşit lejer, scor 22-9 (11-4) Şcoala „Nichifor Ludovic” Niculiţel (Tulcea) şi apoi au furnizat marea surpriză a grupei, învingând Şcoala gimnazială Poieni (Teleorman) cu scorul 15-9 (7-6). „Iată că mai există şi minuni! Am avut în faţă o echipă de trei ori campioană naţională în ultimii 4 ani, pe care am bătut-o deşi puţini ne creditau cu şanse”, a afirmat Paul Ciucă. „N-am avut noroc în acest meci, am lovit de 7 ori bara, plus că am mai ratat alte ocazii. Dar să nu uităm cu cine am jucat, adversari care au condiţii de pregătire net superioară„, a afirmat Paul Ciucă.

Şcoala gimnazială Daia Română a pierdut însă în semifinale, cu echipa judeţului (Bistriţa Năsăud), Liceul „Radu Petrescu” Prundu Bârgăului, 23-18 (8-12) şi va juca duminică finala mică cu Şcoala Generală „Frater Gyorgy” Remetea (judeţul Harghita), meci pierdut cu scorul 21-24 (8-13). „A fost o competiţie la care noi nici măcar n-am sperat să  ne calificăm. E o bucurie şi o sărbătoare penrtru Daia Română, am depăşit încă odată nivelul condiţiilor materiale de care dispunem. Am ajuns în primele 7 echipă din ţară cu toate că avem de surmontat un handicap enorm, lipsa unei săli de pregătire. Îi felicit pe toţi jucătorii, dar ţin să remarc un jucător extraordinar – Florin Schiau, elev în clasa a VII-a şi trag un semnal de alarmă către cei care fac handbal de performanţă în judeţ, să nu-l piardă, să nu irosim şi acest talent, ce a marcat peste 50 de goluri la Bistriţa„, a declarat Paul Ciucă.

La turneul final al întrecerii şcolare găzduită în perioada 10-12 mai, de Buzău participă campioanele judeţelor Alba, Bistriţa, Vaslui, Tulcea, Argeş, Teleorman şi Harghita. „Pentru şcoala din Daia Română această prezenţă reprezintă o obişnuinţă. În ultimii 4 ani suntem pentru a 3-a oară calificaţi la etapa finală, iar în anii 2010 şi 2011 am fost vicecampioni naţionali”, a declarat profesorul Paul Ciucă.

*Tradiţia lui Paul Ciucă

Micuţii dăieni sunt invincibili în această ediţie, realizând numai victorii până la accederea între primele 7 echipe din ţară. Elevii antrenorului Paul Ciucă au trecut pe rând de formaţiile din Câlnic şi Şugag (la faza pe centre de localităţi), Mirăslău şi Cricău (faza pe judeţ) – meciuri câştigate la diferenţe considerabile, pentru a ajunge la „zona” de la Arad, unde au făcut alte victime: reprezentantele judeţelor Arad (scor 24-8), Timiş (13-8) şi Hunedoara (33-6). Din lot fac parte următorii jucători: Marius Radu Hăprian, Marius Radu Hileagă, Ioan Gherghin, Marius Lupu (clasa a VIII-a), Florin Schiau, Vasile Gherghin, Vasile Bratu, Răzvan Damian (clasa a VII-a), Marius Beda, Nicolae Chişbac (clasa a VI-a), Visalon Cătană, Răzvan Groza (clasa a V-a).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Câtă apă trebuie să consumăm când este caniculă și care sunt alimentele care ne răcoresc. Sfaturi pentru a menține răcoarea în case

Ziarul Unirea

Publicat

în

Câtă apă trebuie să consumăm când este caniculă și care sunt alimentele care ne răcoresc. Sfaturi pentru a menține răcoarea în case Perioadele de caniculă pot reprezenta un disconfort prelungit pentru majoritatea oamenilor, iar alimentația joacă un rol important în ameliorarea sau agravarea acestuia.  Majoritatea oamenilor se confruntă cu un disconfort sporit în perioadele de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea