Rămâi conectat

Actualitate

Şcoala gimnazială Daia Română – calificată în semifinalele fazei finale a ONSS la handbal masculin!

Dan HENEGAR

Publicat

în

 Participantă la faza finală a Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar, la handbal băieţi, gimnaziu, mediul rural de la Buzău, Şcoala gimnazială Daia Română s-a calificat în semifinale şi a jucat finala mică! Echipa pregătită de Paul Ciucă, un profesor îndrăgostit de meserie a început cu stângul turneul, pierzând primul meci 11-23 (4-12) cu Şcoala „Ştefan Ciobotăraşu” Lipovăţ (Vaslui). Dăienii şi-au revenit din pumni, au depăşit lejer, scor 22-9 (11-4) Şcoala „Nichifor Ludovic” Niculiţel (Tulcea) şi apoi au furnizat marea surpriză a grupei, învingând Şcoala gimnazială Poieni (Teleorman) cu scorul 15-9 (7-6). „Iată că mai există şi minuni! Am avut în faţă o echipă de trei ori campioană naţională în ultimii 4 ani, pe care am bătut-o deşi puţini ne creditau cu şanse”, a afirmat Paul Ciucă. „N-am avut noroc în acest meci, am lovit de 7 ori bara, plus că am mai ratat alte ocazii. Dar să nu uităm cu cine am jucat, adversari care au condiţii de pregătire net superioară„, a afirmat Paul Ciucă.

Şcoala gimnazială Daia Română a pierdut însă în semifinale, cu echipa judeţului (Bistriţa Năsăud), Liceul „Radu Petrescu” Prundu Bârgăului, 23-18 (8-12) şi va juca duminică finala mică cu Şcoala Generală „Frater Gyorgy” Remetea (judeţul Harghita), meci pierdut cu scorul 21-24 (8-13). „A fost o competiţie la care noi nici măcar n-am sperat să  ne calificăm. E o bucurie şi o sărbătoare penrtru Daia Română, am depăşit încă odată nivelul condiţiilor materiale de care dispunem. Am ajuns în primele 7 echipă din ţară cu toate că avem de surmontat un handicap enorm, lipsa unei săli de pregătire. Îi felicit pe toţi jucătorii, dar ţin să remarc un jucător extraordinar – Florin Schiau, elev în clasa a VII-a şi trag un semnal de alarmă către cei care fac handbal de performanţă în judeţ, să nu-l piardă, să nu irosim şi acest talent, ce a marcat peste 50 de goluri la Bistriţa„, a declarat Paul Ciucă.

La turneul final al întrecerii şcolare găzduită în perioada 10-12 mai, de Buzău participă campioanele judeţelor Alba, Bistriţa, Vaslui, Tulcea, Argeş, Teleorman şi Harghita. „Pentru şcoala din Daia Română această prezenţă reprezintă o obişnuinţă. În ultimii 4 ani suntem pentru a 3-a oară calificaţi la etapa finală, iar în anii 2010 şi 2011 am fost vicecampioni naţionali”, a declarat profesorul Paul Ciucă.

*Tradiţia lui Paul Ciucă

Micuţii dăieni sunt invincibili în această ediţie, realizând numai victorii până la accederea între primele 7 echipe din ţară. Elevii antrenorului Paul Ciucă au trecut pe rând de formaţiile din Câlnic şi Şugag (la faza pe centre de localităţi), Mirăslău şi Cricău (faza pe judeţ) – meciuri câştigate la diferenţe considerabile, pentru a ajunge la „zona” de la Arad, unde au făcut alte victime: reprezentantele judeţelor Arad (scor 24-8), Timiş (13-8) şi Hunedoara (33-6). Din lot fac parte următorii jucători: Marius Radu Hăprian, Marius Radu Hileagă, Ioan Gherghin, Marius Lupu (clasa a VIII-a), Florin Schiau, Vasile Gherghin, Vasile Bratu, Răzvan Damian (clasa a VII-a), Marius Beda, Nicolae Chişbac (clasa a VI-a), Visalon Cătană, Răzvan Groza (clasa a V-a).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea